Riskli binanın yıkılması için "Hüseyin kızı Kamile" aranıyor

İzmir'de riskli olarak tescil edilen bir binanın yıkılması ve yerine yeni bir bina yapılması gerekiyor. Bunun için de tapuda "Hüseyin kızı Kamile" olarak geçen, soyadı ve adres bilgisi bulunmayan hak sahibi aranıyor

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

İzmir'in Konak ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında "riskli" olarak tescil edilen bir binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılması gerekiyor ancak tapuda 3'te 1 hisse sahibi görünen bir kişinin kim olduğu bulunamadığı için yıkım işlemi başlayamadı.

Binanın 3'te 2 hissedarları ile İzmir'deki bir müteahhitlik şirketi arasında 22 Haziran 2022'de İzmir 16. Noterliği kanalıyla bir "kat karşılığı inşaat sözleşmesi" imzalandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu inşaat, 10 aydır tapuda görünen bir hissedarın ortada olmaması nedeniyle başlayamadı. 

O hissedar bina tapusunda "Hüseyin Kızı Kamile" olarak görünüyor.

Hüseyin kızı Kamile'nin ne soyadı ne de herhangi bir adres bilgisine ulaşılabildi.

"Hüseyin kızı Kamile" ortaya çıksa ve yeni inşaata karşı çıksa bile kanunen bunu engelleyemez. Çünkü çoğunluk inşaatın yapılmasından yana. Ancak bunu resmiyete dökmesi ve arsa payını diğer maliklere satması gerekiyor. 

Gazete ilanıyla aranıyor

Yıkım işlemi ve inşaat başlayamayınca şirketin avukatı gazeteye ilan verdi.

İlanda, inşaat şirketine ulaşarak sözleşme yapması aksi durumda arsa payının satılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuru yapılacağı belirtildi. 

Eğer "Hüseyin kızı Kamile" inşaatı kabul etmezse, Sermaye Piyasası Kurulu'na kayıtlı bir değerleme kuruluşu bir rapor hazırlayacak ve o raporda belirlenen metrekare birim fiyatı üzerinden pay satılacak. 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU