Sözcü yazarı: Oyun bozanlığın nedenleri!

"Meral Akşener, halkın umutlarına acımasız bir hançer sapladı"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Rahmi Turan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı Masa’dan bir dizi suçlamayla birlikte kalkmasını “halkın umutlarına acımasız bir hançer saplamak” olarak tanımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Turan bugünkü köşe yazısında “siyaset bilimci bir arkadaşı ile yaptığı” görüşmeyi aktardı. Bu kişinin “Akşener’in masadan kalkma sebebinin Kılıçdaroğlu’nun seçilecek bir aday olmasından kaynakladığı” şeklindeki görüşünü paylaşan Turan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Meral Hanım “Kazanacak aday” diye tutturup masada arıza çıkartarak halkın umutlarını yıktı! Perde arkasında başka bir sebep, farklı bir plan, çeşitli menfaatler var mı, bilmiyoruz. Akşener'in CHP'li iki Belediye Başkanı İmamoğlu ile Mansur Yavaş'a “Gelin, aday olun” çağrısı aslında “CHP'yi bölme” girişimi gibiydi… İki belediye başkanı, “olmayacak duaya amin” demeyecek kadar akıllıdır. Akşener'in çağrısına gereken ret cevabını verdiler.

Siyaset bilimci bir arkadaşım arayarak: “Meral Hanım'ın oyun bozanlığı, Kılıçdaroğlu'nun seçilemeyeceğinden değil…” dedi. “Ya nedendir?” diye sordum: “Tam tersine, seçilecek olmasındandır.” “Ne demek oluyor bu?” “Kılıçdaroğlu, yıllardır sabırla çalışarak santim santim ilerleyip toplumda bir ‘güven ağı' ördü. İnsanlar ona inandı, sonunda seçilecek hale geldi…  İşte bu noktada sanıyorum birileri devreye girdi, çıkarlarının bozulacağından korktukları için, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasını istemedi. Bilerek ya da bilmeyerek Meral Akşener de buna âlet oldu!

“İlginç bir senaryo… Fakat bence Kılıçdaroğlu birinci turda değil ama ikinci turda yine de kazanır…” “Kazanabilir ama, engellemek isteyen güçler var. Onun sözlerinden çok korkuyorlar…” “Kimler bunlar? Beşli Çete mi demek istiyorsun?” “Her şey olabilir… Bir takım güçler Türkiye'nin geleceğini yeniden Sayın Erdoğan'a teslim etmek istiyorlar.” 

Turan, şu ifadeleri kullandı:

Bu seçimde adayın isminden daha önemli olan şey, REJİM'in oylanmasıdır. Değiştirilecek olan SİSTEM'dir. Halktan “TEK ADAM” yönetimine “Tamam mı, devam mı?” diye oy istenecek. Seçimi muhalefetin adayı kazanırsa, Türkiye'yi parlamenter sisteme taşıyacak “geçiş dönemini” idare edecektir. Aklı başında olan herkes, ülkemizin sonu belirsiz, karanlık bir geleceğe doğru sürüklenmekte olduğunu görüyor! Meral Akşener, halkın umutlarına acımasız bir hançer sapladı! Budanan umutların yeniden yeşermesi için ya yeni bir yol yapılacak, ya da yeni bir yol bulunacak, başka çare yok!

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU