İYİ Parti: İmamoğlu ve Yavaş'ın, Akşener'i ziyaretine ilişkin haberler gerçeği yansıtmıyor

Zorlu, Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş ile görüşeceği haberleri ile ilgili, "Ne bizim böyle bir talebimiz oldu, ne de belediye başkanlarının talebi oldu" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşme haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Basın mensuplarına açıklama yapan Zorlu, haberin 'gerçek olmadığını' savunarak, "Ne bizim böyle bir talebimiz oldu, ne de belediye başkanlarının talebi oldu" diye konuştu.

Zorlu şunları söyledi:

Sayın Genel Başkanımızın dünkü konuşması sırasında iki belediye başkanımıza çağrıda bulunmuştu. Bugün gün içerisinde yansıtılan haberler oldu. Ankara'da olduğunu öğrendiğimiz 10 belediye başkanının Genel Başkanımızı ziyaret edeceğine dair haberler paylaşıldı. Ardından Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın ziyaret edeceği haberleri paylaşıldı. Açık ve netiz. Ne bizim böyle bir talebimiz oldu, ne de belediye başkanlarının talebi oldu. 2 belediye başkanının ziyaretine ilişkin haberler gerçeği yansıtmıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş bir görüşme gerçekleştireceği iddiası medyada yer almıştı.

CHP'den yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer almıştı:

Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır. Sayın Genel Başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede 'iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini' iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin mâlumudur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU