Kılıçdaroğlu'ndan Kızılay'a: Deponuzda satılmadık kaç çadırınız kaldıysa getirin hepsini alacağız

Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu iktidar sağlıklı çalışan bir devletin kolonlarını kesti" dedi

Fotoğraf: AA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

6 Şubat Maraş depremleri ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Acı günler yaşıyoruz. Ciddi sorunlarla karşı karşıyayız, evet ama hiçbir vatandaşımın umutsuzluğa kapılmasına gerek yok. Güzel bir ülkeyiz. Güzel insanlarımız var. Bazen yanlış tercihler nedeniyle ülke krizlere girebiliyor. Bugün yaşadığımız gibi derin bunalımların içine milyonlar sürüklenebiliyor. Ama kısa sürede toparlanmak hepimizin görevi. Millet olarak güçlüyüz" dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, "AFAD’ın veKızılay’ın çalışanlarına, yöneticilerine değil, teşekkür ederim. Belediye başkanlarımız depremin olduğu her noktada olağanüstü başarılara imza attılar. Bütün belediye başkanları arkadaşlarıma teşekkür etmek bir genel başkan olarak benim görevimdir" ifadelerini kullandı. 

"Çadırları getirin, satın alacağız"

Kızılay'ın AHBAP'a çadır satmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, Kızılay yönetimine seslenerek, "Deponuzda satılmadık kaç çadırınız kaldıysa getirin hepsini alacağız ve deprem bölgesine göndereceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da eleştirerek şunları kaydetti:

Enkazın altında kalan bu iktidarın deprem konusunda tahminleri yanlış olmuş, neymiş İstanbul’da bekliyorlarmış, Kahramanmaraş merkezli olmuş.. Hayatımda bu kadar devleti tanımayan bir iktidarı ilk kez görüyorum. Devlet dediğimiz kurum bütün risklere karşı önceden hazırlığını yapan kurumdur. Devlette liyakat esastır. Raporlar var. Bu iktidar sağlıklı çalışan bir devletin kolonlarını kesti. Liyakat önemlidir. Adaleti çürüttüler. En yetkin insanları kapıya koydular. Devleti yönetenler nerede? Onlar için 1 kişi, 5 bin kişi, 50 bin kişi ölmüş hiç önemli değil, bakmayın ağladıklarına… "Para dağıtarak insanları yanımıza çekebilir miyiz?" diye düşünüyorlar. Parayla insanların iradesi satın alınır mı? En acılı günde "sana para vereceğim" denir mi? İnsanlıktan çıkanlar ancak bunu yapar. 

Erdoğan'a "helallik" tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adıyaman'da deprem bölgelerine müdahalenin gecikmesi nedeniyle helallik istemesini de eleştirerek şunları kaydetti:

Güçlü silahlı kuvvetlerimiz var. Düğmeye basıldığı anda en geç 6 saat içinde ulaşamayacakları Türkiye coğrafyasında hiçbir yer yoktur. Çadırları, sahra hastaneleri, mutfakların tamamını en geç 6 saat içinde yapabilirlerdi. Yaptırmadılar.  İnsanların ölümünü bekledi bunlar. Göz göre göre, bağıra bağıra ölümü gördüler. İki koca gün geçecek insanlar ölecek ben sizden helallik istiyorum, kimin helalliğini istiyorsun sen.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU