Hatay'daki 2 deprem sonrası yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları sonra erdi

Hatay'da art arda meydana gelen 2 depremde 6 kişi hayatını kaybetti

Hatay'da Defne ilçesinde 6.4, Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde olmak üzere art arda 2 deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, ilk deprem saat 20.04'te Defne ilçesinde gerçekleşti. Samandağ'daki deprem ise saat 20.07'de meydana geldi.

Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu. 5,8 büyüklüğündeki deprem ise, 7 kilometre derinlikte hissedildi.

Deprem, il merkezi ve ilçelerindeki yol ve köprülerden kimilerinde de hasara neden oldu.

Antakya merkezde Asi Nehri'nin üzerindeki Haraparası ve General Şükrü Kanatlı mahallelerini birbirine bağlayan köprüler ile Türkmenbaşı Caddesi ve Uzun Çarşı bölgesi arasındaki yollarda derin kırılma ve çatlaklar oluştu.

Hasar oluşan yol ve köprüler, güvenlik güçleri tarafından şerit çekilerek ulaşıma kapatıldı. Bu bölgelerde araç geçişleri köprülerin hasar almayan bölümlerinden veya alternatif güzergahlarından sağlanıyor.

En az 6 kişi yaşamını yitirdi

Can kaybı ve yaralılar durumuna ilişkin AFAD'dan yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

Hatay Defne’de, 20 Şubat günü 20.04’te 6.4 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. Ardından en büyüğü 5,8 olan 90 artçı, meydana gelmiştir. 18’i ağır 294 vatandaşımız, sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Maalesef, 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Hayatını kaybeden 3 kişinin ise, Kahramanmaraş  merkezli depremlerde hasar gören binadan eşya çıkarmaya çalışan ve nakliye firması personeli oldukları öğrenildi.

Arama kurtarma çalışması sona erdi

Hatay merkezli depremin ardından başlatılan arama kurtarma çalışması tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, dün Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki deprem ve devamındaki Samandağ ilçesi merkezli 5,8 büyüklüğündeki artçı sarsıntının ardından yürütülen çalışmalar sonrası enkaz altında kimse kalmadı.

Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Deprem çevre ülkelerde de hissedildi

Deprem Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde de hissedildi. Deprem Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti.

Hatay merkezli deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU