Soylu: "Bizim hazırlığımız İstanbul depremineydi"den sonraki bölümü bilerek kestiler

"Topyekûn beraber depremin yaralarını sarmak için mücadele ederken deprem yalanlarını çoğaltmak için mücadele edenler var Allah’a havale ediyoruz"

Ekran görüntüsü: YouTube

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bizim hazırlığımız İstanbul depremineydi” şeklindeki ifadelerinin sosyal medyada özellikle kesilerek yayıldığı görüşünü dile getirdi.

İçişleri Bakanı Soylu, önceki gün CNN Türk’te canlı yayına bağlandı. Soylu burada yaptığı konuşmada “Bizim hazırlığımız İstanbul depremineydi” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan daha sonra “Fakat Kahramanmaraş hattı da bizim için önemli alanlardan bir tanesiydi. Mersin Akkuyu Nükleer Santrali dahil olmak üzere 97 bin deprem tatbikatı yaptık. 650 bine yönelik afet gönüllüsü oluşturduk. Deprem gönüllüsü diye bir şey oluşturmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun konuşmasının “Bizim hazırlığımız İstanbul depremineydi” kısmı sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

Bakan Twitter üzerinden bir açıklama yaparak şunları kaydetti:

Topyekûn beraber depremin yaralarını sarmak için mücadele ederken deprem yalanlarını çoğaltmak için mücadele edenler var Allah’a havale ediyoruz “Bizim hazırlığımız İstanbul depremineydi”den sonraki bölümü bilerek kestiler 50. saniye sonrası manipülasyona maruz bırakılanlara

Soylu mesajına yaptığı konuşmanın videosunu da ekledi:

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU