Soylu: Akşener ile Doğru Yol'da siyaset yaptım, biz ona hiç güvenmezdik

Akşener ile ilgili iddialarda bulunan Soylu, "Doğru Yol'da Tansu Çiller'i sattı. AK Parti'nin kuruluşunda AK Parti'ye geldi, orada da Tayyip Erdoğan'ı sattı 1 günde. Sonra MHP'ye gitti Devlet Bahçeli'ye. Bir günde Milliyetçi Hareket Partisi'ni sattı" dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın Atatürk Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Konuşmasında, 6'lı Masa'yı eleştiren Soylu, "Anayasa'dan Türklüğü çıkaracaklarmış. Ali Babacan sen değil, senin gibi milyon gelse bunu yapamaz. Yapamaz, yapamaz. Neymiş? İHA'lar, SİHA'lar onları acıttı ya, terör örgütünü bitirdiler ya, diyorlar ki 'Bunları ortadan kaldıracağız. Bunları da yok edeceğiz.' Neden? Amerika'ya mahkum olalım. Avrupa'ya mahkum olalım, elimizi onlara uzatalım diye. Sadece bu kadar mı? Hayır. Başka bir tane daha var. O da Meral Akşener. O ne diyor biliyor musunuz? Geçen gün Diyarbakır'a gitti. Diyarbakır'a gidip de PKK ile iş tutmaya çalışanları Cenab-ı Allah bugüne kadar hiçbir zaman mutlu, mesut etmemiştir. Çünkü bu PKK, bu milletin canını çok yakmıştır. Orada ne dedi biliyor musunuz? Sakın bu sözü unutmayın. 'Artık bu kan dökülme, kan dökme işi bitsin.' Kim kan dökücü? Mehmetçik mi? Kim kan dökücü? Jandarma mı? Kim kan dökücü? Polis mi? Sen PKK ile anlaşacaksın diye yıllardır bu ülkenin birliğini ve beraberliğini sağlamak için canını feda eden polisimize, askerimize, jandarmaya kan dökücü dersen, bunun hesabını bu millet bu dünyada da öteki dünya da senden soracaktır" dedi.

"Akşener'e hiç güvenilmez"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile daha önce siyaset yaptığını söyleyen Soylu, "Doğru Yol'da siyaset yaptım. Biz ona hiç güvenmezdik. Doğru Yol'da Tansu Çiller'i sattı. AK Parti'nin kuruluşunda AK Parti'ye geldi, orada da Tayyip Erdoğan'ı sattı 1 günde. Sonra MHP'ye gitti Devlet Bahçeli'ye. Bir günde Milliyetçi Hareket Partisi'ni sattı. Şimdi de altılı masayı devir devir döndürüyor. Hangi gün satacağım diye bekliyor. Hiç güvenilmez" iddiasında bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, Fransa'da öldürülen PKK'lılar için başsağlığı dilediğini savunan Soylu, "Yazıklar olsun. Bunlar sinsi sinsi durmuşlar, Avrupa'nın, Amerika'nın adamları. Bunlara ben Amerika'nın çocukları diyorum da çok kızıyorlar. Burada Adnan Menderes diyarından, efeler diyarından söylüyorum. Bu Amerika'nın çocuklarına 14 Mayıs'ta haddini bildirecek misiniz?" ifadelerini kullandı.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU