Akşener'den "başörtüsü" çıkışı: Teklifimiz hazır

"Madem bu konu, yeniden siyasetin gündeminde madem bu konuyeniden masada o zaman anayasaysa anayasa, mutabakatsa mutabakat"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti'nin başörtüsü teklifi konusunda "Madem bu konu, yeniden siyasetin gündeminde madem bu konuyeniden masada o zaman anayasaysa anayasa, mutabakatsa mutabakat. Biz varız" dedi. İYİ Parti lideri, eksikleri gideren tekliflerinin hazır olduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener’in partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada iktidarın "başörtüsü teklifi hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

Her zamanki gibi yine ellerine, eksik bir metni almışlar ve mutabakat arıyorlar… Tekrar ediyorum: Akıllarınca, “gol atma” motivasyonuyla her zamanki gibi, yarım yamalak yapılmış eksik bir işle çıkmışlar, mutabakat arıyorlar…

Hay hay! Buyurun, hodri meydan! Madem bu konu, yeniden siyasetin gündeminde madem bu konuyeniden masada o zaman anayasaysa anayasa, mutabakatsa mutabakat! Biz varız! Ama öyle, “ağam dedi, paşam dedi, saray dedi.” yoook. Öyle kapı kapı gezip, “mış” gibi yapmak yok. Öyle ağlamak, sızlamak yok.

Nitekim, şimdiden, sağdan soldan duyuyorum. Kulağıma geliyor. Saraydaki siyaset dehaları orada burada, abuk sabuk konuşuyor. Kendilerince  yoklama çekiyorlar, biz de gözlüyoruz.

Vay efendim, neymiş? Bu seçim, diğerleri gibi değilmiş… Başörtüsü meselesinin tekrar gündeme gelmesi çok iyi olmuş… Bunun seçimde çok faydası olurmuş, saflar sıklaştırılırmış… Yok eğer, seçimi kaybederlerse de Anayasa Mahkemesi’nden bu metni, iptal ettirirlermiş… Zaten metin de, ona göre hazırlanmış; seçimden sonra da, bu işin ekmeğini, yemeye devam ederlermiş…

Şu zihniyete bir bakar mısınız?... Hatta daha utanmazca, daha ahlaksızca olanı da var: Neymiş efendim? “Teklif, Meclis’te 400’ü bulsa da, bazı milletvekilleri, hayır oyu kullanıp, referanduma götürmelilermiş…”

"Prens değil, Reis"

İYİ Parti lideri, "AK Parti’nin, siyaset kalpazanlığının sonu yok. Memleketin, geleceğiyle oynadıkları kumarın, sınırı yok. Saray’da kumpasın, dümenin, her türlüsü var, ama ahlaktan eser yok. Adeta 'entrikanın her çeşidi' yaşanıyor… Sayın Erdoğan’ın saray düzeni, işte tam olarak budur.  Bizans Sarayı’nın bile bunlardan öğrenecekleri var. Hatta Machiavelli bunları görse, kitabının adını Prens değil, Reis yapardı" dedi.

"Biz hazırız"

İYİ Parti lideri Akşener, "Eksikleri gideren, özgürlük alanlarını genişleten ve milletimizin ekseriyetini ortak bir noktada buluşturacak teklifimiz hazır. Biz hazırız. Millet için, memleket için, hayra vesile olacak, sahici bir mutabakata varıp, bu, 'esasında var olmayan' tartışmayı, tarihe gömmek için, biz hazırız" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU