Uzmanlar önerdi: Flört uygulamasında tanıştığınız kişiye buluşmadan önce sormanız gereken 5 soru

"Onu herhangi bir sosyal medya platformunda bulamazsanız görüşmeyi iptal etmeniz iyi olur"

En popüler çöpçatanlık hizmetlerinden biri olan Tinder 2012'de kuruldu (Reuters)

Flört koçları, çöpçatanlık uygulamasında tanıştığınız biriyle yüz yüze görüşmeden önce sormanız gereken sorularla ilgili konuştu.

Insider'a yaptıkları açıklamada Thalia Ouimet, Amy Nobile ve Sara Tick hem güvenlik hem de uyumlulukla ilgili soruları paylaştı.

Soyadın ne?

Kendisinin de partnerini çöpçatanlık uygulamasında tanıştığını söyleyen Nobile, "Bu uygulamalardan birini kullanırken güvenlik her zaman ilk başlığınız olmalı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Flört koçu, uygulamada sohbet ettiğiniz kişiye telefon numaranızı vermeden önce soyadını sormanızı, bunun ardından o kişiyi Google'da aratmanızı tavsiye etti.

Ouimet de konuştuğunuz kişiyi LinkedIn'de bularak yaşını ve mesleğini doğrulatabileceğinizi belirtti:

Onu herhangi bir sosyal medya platformunda bulamazsanız görüşmeyi iptal etmeniz iyi olur.

Ouimet ayrıca buluşmaya karar verirseniz randevunuzla ilgili bilgileri bir yakınınıza söylemenizi istedi. Halka açık bir yerde görüşmenizi tavsiye eden koç, flörtünüzün sizi evden alması yerine kendi başınıza gitmenizin daha iyi olacağını kaydetti.

24 saatte herhangi bir şey yapabilseydin bu ne olurdu?

Tick bu tür eğlenceli ancak spesifik bir soruyla eşleştiğiniz kişiyle aranızdaki uyuma dair bir fikir edinebileceğini söyledi. Aynı zamanda terapist olan Tick, bu sorunun karşınızdakinin önceliklerini ve yaratıcılığını gösterebileceğini ifade etti:

Günlerini aileleri ya da arkadaşlarıyla mı geçirmeyi tercih edecekler? Uçağa atlayıp egzotik bir yere mi gidecekler? Ne cevap verirlerse versinler bu ilginç bir sohbetin kapılarını aralar.

Bu aralar neyle meşgulsün?

Terapist Tick bu sayede eşleşmenizin yaşam tarzıyla ilgili bilgi edinebileceğinizi vurguladı:

Uyumlu partnerler olmak için insanların aynı aktivitelerden zevk alması gerekmiyor. Ancak bu soru sizden tamamen farklı değerlere ve önceliklere sahip kişileri ayıklamanızı sağlayabilir.

Görüşmeden önce telefonda konuşabilir miyiz?

Ouimet, kendisine danışanlara karşısındakinin mizah anlayışını ve kişiliğini daha iyi görmesi için görüşmeden önce telefon görüşmesi ya da görüntülü konuşma yapmalarını tavsiye ettiğini belirtti.

Bu civarda hep denemek istediğin aktivite ne?

Flört koçu Tick bu soruyla konuşmayı bir buluşma planlamaya çevirebileceğini söyledi:

"Neden birlikte gidip kendi şehrinizde turist olmak için bir gün planlamıyorsunuz? Sonu aşkla bitmese bile en azından macera listenize eğlenceli bir şeyler yapmış olursunuz.”

 

Independent Türkçe, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU