Twitter, roket fotoğraflarını "müstehcen içerik olarak işaretledi"

Eski bir Twitter çalışanı, "Bir roketin nasıl yanlış tanımlanabileceğini hayal edebilirsiniz" dedi

(AFP)

Twitter'ın, görüntü tanımada makine öğrenimi araçları kullanımındaki artış nedeniyle roket fotoğraflarını "müstehcen" içerikle karıştırdığı bildirildi.

Quartz'ın, eski bir Twitter çalışanına dayandırdığı haberine göre bu karışıklık nedeniyle uzay haberlerini bildiren gazetecilerinki de dahil sosyal medya platformundaki birçok hesap önceki günlerde askıya alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yakın tarihli bir SpaceX fırlatmasının ardından uzay habercisi Michael Baylor ve Spaceflight Now blogu da dahil, roketin Dünya'ya geri dönüş videosunu paylaşan birçok hesap Twitter'dan atıldı.

Mikroblog platformu, Spaceflight Now'ın tweetini "birinin özel olarak üretilen/dağıtılan müstehcen medyasının açık rızası dışında yayımlanması veya paylaşılmasına karşı kurallarımızın ihlali" olarak işaretledi.

Spaceflight Now editörü Stephen Clark, attığı tweette "Twitter, bir [SpaceX] fırlatmasını haberleştirirken belirtilmemiş kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle hesabımızı kilitledi" yazdı.

Askıya alınan hesaplar, Elon Musk'ın şirketi devralmasından öncesine uzanan, Twitter'ın otomatik içerik denetleme sistemi tarafından yakalanmış gibi görünüyor.

 

Bir sürü uzay yolculuğu hesabı roket görüntüleri paylaştığı için bugün kilitlendi.

BBC geçen yıl kasımda, paylaştığı meteor videosunu platformun otomatik denetleme aracının "müstehcen içerik" diye işaretlemesinden sonra Oxfordshire'dan bir gökbilimcinin hesabının üç ay askıya alındığını bildirmişti.

Eski Twitter çalışanı, "Bir roketin nasıl yanlış tanımlanabileceğini hayal edebilirsiniz" dedi.

Musk askıya alınan hesaplardan birine, "Anlaşılan görüntü tanımamız üzerinde biraz çalışılması gerekiyor!" yazarak Twitter'dan yanıt verdi.

Tesla ve SpaceX'in patronunun Twitter'ı devralmasından bu yana içerik denetleme yaklaşımlarında büyük değişiklikler yaşandı.

Geçen ay Twitter, sitede nefret söyleminin hızla arttığı bildirilse de çalışanlarının manuel kontroller yapmasına bel bağlamak yerine içeriği denetlemede yapay zekaya daha fazla güveneceğini açıklamıştı.

 

Bu tweeti atma girişimimizden tam 24 saat sonra @SpaceflightNow açılmış gibi görünüyor

Şirketin Güven ve Güvenlik Başkan Yardımcısı Ella Irwin, aralıkta Reuters'a platformun manuel incelemelere son verdiğini söylemişti.

Irwin, "Değişen en büyük şey, ekibin hızlı hareket etme ve mümkün mertebe atılgan olmada tam yetkiye sahip olması" demişti.

Kasımdaki işten çıkarmalarla şirketin işgücünün 7 bin 500'den kabaca 2 bine düşmesinin ardından Twitter'ın insan hakları ve makine öğrenimi etiği ekiplerinin tamamının yanı sıra güvenlik endişeleri üzerine dışarıdan çalışan sözleşmeli personelden ya kimse kalmadı ya da bu ekipler bir avuç kişiye düşürüldü.

Wired dergisinin haberine göre, şirketin Japonya ve Asya-Pasifik bölgesindeki, çocukların cinsel istismarını içeren materyalleri kaldırmaya adanmış kilit bir ekipte de işten çıkarmaların ardından sadece bir kişi kaldı.

Eski Twitter çalışanı Quartz'a yaptığı açıklamada "Twitter, hassas içerik seline yol açmadan insan denetlemesine bağımlılığını azaltmak istiyorsa, bunu yapmanın bariz yolu, hassas içeriği tespit etmekten sorumlu makine öğrenimi modellerinin hassasiyet eşiklerini düşürmektir" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU