AK Parti'li meclis üyesinin sözlü tacizinin ardından CHP ve İYİ Parti'den Tuzla'da protesto

"O fotoğrafa bu yorumu yapabilen zihniyet, 6 yaşındaki kız çocuğun sistematik istismarına yıllarca göz yuman zihniyettir."

Fotoğraflar: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener, Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Tesisleri'nde dün 2 saat 10 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. AK Parti'nin Tuzla Belediyesi Meclis Üyesi Türel Ağyol, iki liderin görüşmesinden paylaşılan fotoğraf için ağır sözler sarf etti.

"Umarım bu geceki birliktelikten kaset çıkmaz!" sözlerini yazan Ağyol, paylaşımını bir süre sonra sildi. Facebook hesabından "özür metni" de yayınlayan Ağyol, yazdığı yoruma "Hiç aklının ucundan bile geçmeyecek benzetmeler yapıldığını" söyleterek yorumunda "ironi" yaptığını öne sürdü.

Ağyol, "Bu üzücü paylaşımımdan dolayı sayın Meral Akşener başta olmak üzere herkesten özür dilerim" dedi.

CHP ve İYİ Parti'ler sözlü tacizi Tuzla Belediyesi önünde protesto etti.

"AK Parti’nin üst yönetiminden bir açıklama duymadık"

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu burada yaptığı açıklamada "Bizler sustukça bunlar ahlaksızlıklarını sürdürüyor. Buna hep beraber dur diyeceğiz. Aynı şeyi Cumhurbaşkanı veya herhangi bir AK Partili için yapılsa ayağa kalkacak olan basın kuruluşları ve bizzat AK Parti’nin üst yönetiminden bir açıklama duymadık" diye konuştu.

"Önümüzdeki seçim bir zihniyet seçimi olacaktır"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da şunları kaydetti:

Uykuları kaçıyor. Memleket sevdalısı, güzel, aydınlık bir geleceğe birlikte yürüyen genel başkanlarımızı ve onlara inanna milyonları gördükçe uykuları kaçıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, bölüp, parçalayıp, dağıtamadılar. Genel Başkanlarımıza dervişin fikri misali ahlaksız yorumlarda bulunmayı marifet sandılar. Bu şahsın söyledikleri sayın genel başkanlarımıza dönük değil sadece. O fotoğrafa bu yorumu yapabilen zihniyet, 6 yaşındaki kız çocuğun sistematik istismarına yıllarca göz yuman zihniyettir.

Bu nedenle önümüzdeki seçim bir zihniyet seçimi olacaktır.

Arsızlık ve ahlaksızlıkta sınır tanımayanlar, ülkesi için, gelecek için çalışan insanların fotoğrafına bakınca ne görüyorsunuz bilemeyiz ama çok yakında gününüzü göreceksiniz. Bu ahlaksız zihniyetinizin yok oluşunu göreceksiniz.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU