AK Partili Taşkesenlioğlu: Bankada 2,5 kilo altınım var, o kadar

“Ünsal Ban, ‘Sana yat alayım’ dedi. Biz başörtülü hanımlar için tekne mahremiyet yaşatan bir olay”

Fotoğraf: AA

Hakkında organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in iddialarında ismi geçen AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya konuştu.

Kamuoyuna yansıyan ve merak edilen bazı soruları yanıtlayan Taşkesenlioğlu, boşanma aşamasında olduğu ve şu an cezaevinde bulunan eşi Ünsal Ban ile birlikte satın aldıkları iddia edilen yat hakkında şunları söyledi:

2019’da yeni evlenmiştik, babası vefat etti. 10 gün sonra Atina’ya tatile gittik. Dönünce “Ben sana yat alayım” dedi. Biz başörtülü hanımlar için tekne mahremiyet yaşatan bir olay, kadın kaptan bulunca özgür olursunuz Nagehan Hanım, istediğiniz yerde denize girersiniz. İlk olarak 1 milyon 750 bin TL değerinde yat aldık, Bodrum’daydı. Ama astarı yüzünden pahalı oluyor, liman vergisi, kaptan vs… Geçen sene sattık onu.

Alçı’nın “Peki Temmuz ayında alınan milyonlarca euro değerinde yat hadisesi nedir Zehra Hanım” şeklindeki sorusuna AK Partili vekilin yanıtı şöyle oldu:

O aşırı pahalı tekneyi alırken bana hiç haber vermedi. Zaten ben artık boşanma aşamasına gelmişim neden böyle bir yat almasını isteyeyim Nagehan Hanım? Benim o kadar paradan haberim yok.

AK Partili vekil hakkında abisi olan eski Sermaye Kurulu Piyasası (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu sayesinde servet kazandığı şeklinde suçlamalar da yöneltilmişti.

Taşkesenlioğlu, “bankada 2,5 kilo altını olduğu, başka serveti olmadığını” söyledi:

Çoluğum, çocuğum yok, bir annem vardı, onu da kaybettim. Benim öyle fazla bir paraya ihtiyacım yok ki Nagehan Hanım. Kendi yağında kavrulan birisiydim. Bankada 2.5 kilo altınım var, o kadar. İnanın, bu 2.5 kilo altın dışında hiçbir servetim yok Nagehan Hanım. Ama gözüm parada değil. Bana bu kadar ağır iftiraların altında kalmak çok ağır geliyor. Artık kime inanacağımı, ne düşüneceğimi bilemez hale geldim. Karşıma çıkan her kadına ‘Acaba kocaları onlara benim yaşadıklarımı yaşatır mıydı? Bunlar neden benim başıma geldi?’ diye soruyorum.

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

Sedat Peker’in iddiaları

Sedat Peker Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti. 

Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti. Sineren de iddiaları doğrulamıştı.

Ayrıca Peker, Zehra Taşkesenlioğlu ve boşanma aşamasında olduğu eşi Prof. Dr. Ünsal Ban’a ait olduğu iddia edilen bir video da paylaşmıştı. Gizli çekilen videoda Taşkesenlioğlu’nun elinde bıçak olduğu ve “Artık sayenizde kendimde değilim. İkiniz para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz” dediği duyuluyor.

Peker videonun Ünsal Ban tarafından gönderildiğini belirterek “Senin hayatını kurtarmak için bunu mecburen yapıyorum” notunu düşmüştü.

Taşkesenlioğlu, Peker’in kendisiyle ilgili yayınladığı ‘bıçaklı’ videoyu doğrulamıştı. Taşkesenlioğlu, ‘mahremiyetim hiçe sayıldı’ diyerek konuyla ilgili adli süreçleri başlatacağını duyurmuştu.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU