25 Kasım'da polis şiddetine uğradığını iddia eden kadınlardan suç duyurusu: Şiddet faili polisleri yine şiddet uygularken görüyoruz

Suç duyurusu öncesi yapılan açıklamada "Polis en başından itibaren hakaret ve taciz içeren sözlerle, kalkanla, tekme ve yumruklarla şiddet uygulayarak, bayıltarak, kimimizin bacağını kırarak, kimimizi kan içinde bırakarak gözaltına aldı" denildi

Fotoğraf: Twitter @25KasimKadin

İstanbul’da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, Taksim’de yürüyüş yapmak istedikleri sırada polis tarafından engellenen kadınlar, polis şiddetine, kötü muamele ve işkenceye maruz kaldıklarını iddia ederek dün suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesi savcılığa sunulmadan önce Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. "Kadınları değil erkek şiddetini engelle" yazılı pankart açan kadınlar, "Kadınları değil, katilleri engelle", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" ve "Kadınlar birlikte güçlü" şeklinde sloganlar attı.

Basın açıklamasını, 25 Kasım Kadın Platformu adına avukat Gülyeter Aktepe okudu.

"Valilik, Kaymakamlık, Emniyet kadınların canına kastediyor, suç işliyor"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aktepe, şunları kaydetti:

25 Kasım Kadın Platformu olarak suç duyurusu yapmak üzere buradayız. Valilik, Kaymakamlık, Emniyet kadınların canına kastediyor, suç işliyor.

25 Kasım günü öğlen saatlerinden itibaren Beyoğlu, Şişhane ve Karaköy polis tarafından abluka altına alındı. Bütün bu ablukaya rağmen polis engelini aşıp toplanan ve yürüyüş başlatan kadınlar, polis tarafından çevrelenip darp edilerek gözaltına alındı. 

Gözaltı işlemi sırasında hiçbir uyarı yapılmadı, polis en başından itibaren hakaret ve taciz içeren sözlerle, kalkanla, tekme ve yumruklarla şiddet uygulayarak, bayıltarak, kimimizin bacağını kırarak, kimimizi kan içinde bırakarak ve ters kelepçe yaparak bizleri gözaltına aldı.

Yargının bağımsız olmadığını ve dolayısıyla 30 Kasım'da ve bugün yaptığımız bu suç duyurularında hızlıca sonuç alamayacağımızı biliyoruz. Ancak biz, kadınlara şiddet uygulayan polisleri tanıyoruz ve bu polisleri tek tek ifşa ediyoruz. Maruz kaldığımız şiddetin tesadüf, münferit olmadığını tekrar söylüyoruz ve aynı şiddet faili polisleri birçok başka hak mücadelesinde yine şiddet uygularken görüyoruz.     

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU