Ünlü yönetmen Ken Loach'tan BBC'ye yaylım ateşi: "Corbyn'in yok edilmesinde arsızca başrol oynadılar"

Ünlü film yönetmeni, "Corbyn'in var olmayacağı şekilde tarihi yeniden yazdılar" dedi

Ken Loach ve Jeremy Corbyn (AP)

Ken Loach, BBC'yi eleştirerek yayın kuruluşunun "Jeremy Corbyn'in liderliğinin yok edilmesinde arsızca rol oynadığını" söyledi.

85 yaşındaki Britanyalı film yönetmeni, Birleşik Krallık'taki İşçi Partisi'nin eski liderinin partiden çıkışında BBC'nin "başrol oynadığı" düşüncesini dile getirdi.

Loach'a göre, "üç yıl önce neredeyse iktidara gelecek olmasına rağmen" Corbyn'in "siyasi projesi kamusal söylemden silindi".

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Corbyn, partisinin 2019 genel seçimlerinde aldığı yenilginin ardından 2020'de İşçi Partisi liderliğinden istifa etmişti.

Equal Times'a konuşan Loach, Corbyn'in rolünün "gayri meşrulaştırıldığını" söyleyerek "Corbyn'in var olmayacağı şekilde tarihi yeniden yazdılar. Stalin'in kestiği Troçki'nin fotoğrafı gibi" dedi.

Bu adam tarihte yok. Jeremy Corbyn artık tarihte yok.

Sol görüşlü film yönetmeni Ağustos 2021'de, daha önce ihraç edilen üyeleri "reddetmediği" için mevcut İşçi Partisi lideri Sör Keir Starmer'ın kendisini parti üyeliğinden çıkardığını açıklamıştı.

O dönem Loach şöyle demişti:

Gerçekten bir cadı avı var... Starmer ve takımı asla bir halk partisine liderlik etmeyecek. Biz çoğuz, onlar az. Dayanışma.

Loach bu sözleri İşçi Partisi'nin yönetim organının, ilişkili 4 grubu partinin değerleriyle "uyumlu" olmadığı için yasaklamaktan yana oy kullanmasının ardından sarf etmişti.

Bir grup, Starmer'ın lider olarak yerini aldığı Corbyn'i desteklerken, bir diğeri de Starmer'ın Yahudi düşmanlığıyla mücadele girişimlerinin siyasi güdümlü olduğunu iddia ediyordu. Bir diğer grupsa ihraç edilen üyelere kucak açmıştı.

Verdiği yeni röportajda Loach, Starmer'ın liderliğini sorgulamaya devam ederek "Kuralların manipülasyonu ve doğrudan saldırganlık inanılmaz" dedi.

İnanılmaz olmalı: Kuralların sola karşı manipüle edilmesi, adayların dayatılması, ihraçlar ve bildiğimiz kadarıyla en az 200 bin kişinin (ve muhtemelen daha fazlasının) Starmer yönetimindeki İşçi Partisi'nden ayrılması. Bu haber bile olmuyor!

Yayıncıların siyasi manipülasyonuna dair net bir örneğe ihtiyacımız olursa, işte burada.

The Independent, yorum almak için BBC ve İşçi Partisi sözcüsüyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Loach'un yönettiği filmler arasında Kerkenez (Kes), Özgürlük Rüzgarı (The Wind That Shakes the Barley)⁠ ve Ben, Daniel Blake (I, Daniel Blake) yer alıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU