Yenilik Partisi Genel Başkanı Yılmaz'a bıçakla saldıran şüpheli tutuklandı

Saldırgan, Bolu'da yakalanmıştı

Fotoğraf: AA

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'ı bıçakla yaralayan zanlı Serhat K, Ankara Adliyesine sevk edildi.

Yılmaz'a, partisinin genel merkezinde bıçakla saldıran Serhat K'nin Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesine getirilen şüphelinin soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Serhat K, nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorgusunun ardından "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı.

Serhat K, savcılık ifadesinde, devlet büyüklerine yönelik internette gördüğü ifadelerinden dolayı kızgınlık duyduğu Öztürk Yılmaz'ı cezalandırmak istediğini, olayda kullandığı bıçağı Ulus'ta bir halden aldığını, partinin genel merkezine taksiyle gittiğini ve olayın ardından bıçağı AŞTİ'de çöp kovasına attığını söyledi.

Öldürme kastıyla hareket etmediğini, pişman olduğunu savunan Serhat K, kimseden talimat ve yardım almadığını, olayı kendi iradesiyle gerçekleştirdiğini iddia etti.

Ne olmuştu?

Yenilik Partisi Genel Başkanı Yılmaz, önceki gün, partisinin genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğramış ve Güven Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Olayın ardından kaçan saldırgan, Bolu'da yakalanmıştı.

Yılmaz saldırının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İtlerini göndererek bana mesaj vermek isteyenler şunu bilsin, ben sizden korkmuyorum, kaldığım yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceğim! Korkudan kaçmayacağım, korkunun üzerine yürüyeceğim! Erkekseniz, siz karşıma çıkın, 5 paralık adamlarınızı göndermeyin" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU