Türkiye İşçi Partisi: Hiçbir güç Türkiye'yi bombalarıyla dizayn edemez

Partiden yapılan açıklamada, “Hiçbir güç Türkiye’yi bombalarıyla dizayn edemez. Hiçbir güç halkın insanca yaşam arzusunu elinden alamaz. Bu halk şiddet siyasetine teslim olmaz, olmayız, olmayacağız” denildi

Fotoğraf: ANKA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde 6 yurttaşın yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Parti Meclisi açıklamasında, “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren yurttaşlarımızı anıyor, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Bu saldırının faillerini ve sorumluları lanetliyoruz. Hiçbir güç Türkiye’yi bombalarıyla dizayn edemez. Hiçbir güç halkın insanca yaşam arzusunu elinden alamaz. Bu halk şiddet siyasetine teslim olmaz, olmayız, olmayacağız. Yurttaşlarımızın canlarını, ülkenin sınır güvenliğini koruyamayan, aksine yıllar boyunca çatışma ortamını ve iç-dış gerilimleri bir siyasi malzeme olarak kullanan iktidarın tüm yetkilileri derhal istifa etmelidir” denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Tuzu kuru Saraylılar, ülkemizdeki barış ve güven ortamını tehdit etmektedir”

Patlama ile ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesine de tepki gösterilen açıklamada şunları kaydedildi:

Saldırının hemen ardından haber alma hakkını engellemeyi dert edinip yayın yasağı getirenler; yurttaşlarımızın yaşamını yitirdiği bir patlama sonrasında sosyal medya paylaşımlarının peşine düşenler; hayatını kaybeden veya yaralanan yurttaşlarımıza 'rakam' diyecek kadar insanlıktan çıkıp kendi iktidarlarından başka hiçbir şeyi umursamayan tuzu kuru Saraylılar, ülkemizdeki barış ve güven ortamını tehdit etmektedir.

Türkiye İşçi Partisi olarak, ülkemizin aydınlık geleceğini insanca yaşamı savunarak kurabileceğimizi biliyoruz. Sivil halkın ölümünden siyasi çıkar umanlara öfkeliyiz. Öfkemize yenik düşmemek; eşitliği, özgürlüğü, kardeşçe yaşayacağımız bir ülkeyi kurmak için bugün daha fazla mücadele etmek gerektiğinin farkındayız.

Türkiye, bölgesel savaş ve gerilimlerle, her türlü mafya-çete-terör örgütünün operasyon sahası olmakla anılmamalıdır. Ülkemiz, geleceğimiz ve çocuklarımız için insanca yaşamı savunacağız ve kuracağız. Halkımızın başı sağ olsun.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU