Alanis Morissette, Rock Hall of Fame törenine kadın düşmanlığı yüzünden katılmadığını söyledi

Şarkıcı yaptığı açıklamada, "Onlarca yılımı baskın kadın düşmanlığıyla dolu bir sektörde geçirdim" dedi

(Reuters)

Alanis Morissette, bu hafta sonu Los Angeles'ta gerçekleşen yıllık Rock & Roll Hall of Fame kabul törenine neden son anda katılmadığını açıkladı.

Şarkıcı, listeye eklenecek olan Carly Simon onuruna Olivia Rodrigo'yla "You're So Vain" şarkısında düet yapacaktı.

Fakat cuma günü provalara katıldıktan sonra Morissette mekanı terk etti ve cumartesi günkü (5 Kasım) gösteride yer almadı.

Pazartesi günü (7 Kasım) geç saatlerde Instagram'da ayrılma kararını ele aldığı uzun bir açıklama paylaşan "Ironic" şarkısının solisti, prodüksiyon ekibini ve "baskın kadın düşmanlığını" suçladı.

Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Önceki hafta sonu Rock & Roll Hall of Fame giriş töreninde sahne almamamla ilgili bazı yanlış söylentiler var. Öncelikle Carly Simon ve Olivia Rodrigo'yu... ve orada bulunan tüm muhteşem insanları ve sanatçıları ne kadar çok sevdiğimi söylemek istiyorum.

Onlarca yılımı baskın kadın düşmanlığıyla dolu bir sektörde geçirdim ve kariyerim boyunca pek çok aşağılama ve saygısızlığa, küçümsemeye, önemsemezliğe, sözleşme ihlaline, desteksizliğe, sömürüye ve psikolojik şiddete (ve daha fazlasına) tahammül ettim.

Bunlara tahammül ettim çünkü hiçbir şey beni önemsediğim ve yankı uyandırdığım kişilerle bağlantı kurmaktan alıkoyamazdı. İnsanlara hizmet etmek ve onlarla bağlantı kurmak için yaşıyorum ve yıllar boyunca bunu yapmak için sayamayacağım kadar çok kez sineye çektim. Dünyanın her yerinde herhangi bir sektörde etkilenmemek zor olsa da Hollywood hepimizin içindeki dişil olana saygısızlığıyla ünlüdür.

 

Alanis Morisette'in açıklaması
Alanis Morissette'in açıklaması (Alanis Morissette/Instagram)


Açıklama şöyle devam ediyor:

Neyse ki hayatımın öyle bir noktasındayım ki kadınları aşağılayan bir ortamda vakit geçirmeme gerek kalmadı. Hayatım boyunca her toplumsal cinsiyetten prodüksiyon ekibiyle sayısız inanılmaz deneyim yaşadım. Hem de çok fazla ve çok eğlenceli. Farklı kişilerden oluşan bir ekibin tek bir görev için bir araya gelmesinden daha iyi bir şey olamaz. Bu ortamlarda zil takıp oynayarak hazır bulunmaya devam edeceğim.

The Independent yorum için Rock & Roll Hall of Fame'le temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Rodrigo törende tek başına "You're So Vain" şarkısını seslendirdi ve Sara Bareilles, iki kız kardeşinin yakın zamandaki ölümü nedeniyle törene katılamayan Simon'ın yazdığı kabul mektubunu okudu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU