Elon Musk, Twitter'ı bırakıp Mastodon'a gidenlerle dalga geçti

(AP)

Elon Musk'ın Twitter'dan uzaklaşmak isteyen pek çok kişinin benimsediği alternatif site Mastodon'la dalga geçtiği görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk, Twitter'ı devraldığından bu yana geçen günlerde yeni politika ve özellik kararlarıyla tepkilere yol açtı. İçerik denetiminin önemli ölçüde değişmesi önerisinin yanı sıra kararlar, daha önce bir kullanıcının kimliğinin doğrulandığına işaret eden mavi tik karşılığında aylık 8 dolar ücret almayı kapsıyor.

Söz konusu tepkiler sürerken, iyi bilinen birçok kullanıcı siteyi halihazırda terk etti veya bırakmakla tehdit etti. Bazıları, son günlerde muazzam miktarda kayıt alan, Twitter'a açık kaynaklı bir alternatif olan Mastodon'a geçti.

Fakat siteyi "Masterbatedone" (Mastürbasyonyapıldı) diye niteleyen Musk'ın, yer değiştirenlerle alay ettiği görüldü. Musk, ABD'li ekonomist Paul Krugman'ın platforma kaydolurken teknik sorunlarla karşılaştığı görülen paylaşımlarını vurguladı.

 

Elon Musk, Mastodon
Elon Musk, söz konusu ifadeyi kullandığı tweet'i daha sonra sildi (Twitter)

 

Mastodon, platforma gelen yoğun kayıt taleplerinin ortasında bir dizi teknik sorundan etkilendi. Ayrıca kullanıcıların paylaşım yapmak için bir sunucuya kaydolmasını gerektirdiğinden, kullanımı Twitter'dan çok daha karmaşık.

Krugman, siteyi kullanırken yaşadığı sorunları da Twitter hesabından paylaşmıştı.
 


Siteye geçen hafta 230 bin kullanıcı kaydoldu, birçok kullanıcı Twitter tarafından gelebilecek daha fazla hamlenin onları siteden ayrılmaya zorlaması ihtimaline karşın Mastodon'a kaydoluyor.

Platforma kaydolmak için tüm yönergeleri burada bulabilirsiniz.

Musk, Twitter'daki liderliğini eleştirenlere, bu görevi resmen devralmadan önce bile düşmanca bir yaklaşım sergilemişti. Bu durum onu politikacı Alexandria Ocasio-Cortez'le kamuoyu önünde tartışmaya itti ve komedyen Kathy Griffin, Musk'ı taklit ettikten sonra şirket onun hesabını kapattı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU