81 yaşındaki Japon, "ona bakmaktan bıktığı için" eşini denize attı

Adamın oğlu yerel polisi arayıp "Babam annemi denize ittiğini söylüyor" dedi

Japonya'nın Tokyo prefektörlüğündeki Kouganji Tapınağı'nda sokakta yürüyen yaşlılar (AFP)

Japonya'da 81 yaşındaki bir adamın, 40 yıldır "ona bakmaktan bıktığını" öne sürerek engelli eşini denize ittiği iddia edildi.

Japonya'nın Kanagawa prefektörlüğüne bağlı Oiso kasabasının polisi, 81 yaşındaki Hiroşi Fujiwara'nın suçunu itiraf ederek kendisine yönelik suçlamaları kabul ettiğini söyledi. Fujiwara polise, 3 Kasım'da yerel saatle 17.30 sularında tekerlekli sandalyedeki 79 yaşındaki eşi Teruko'yu Oiso'daki bir iskeleye götürüp suya ittiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel basında yer alan haberlere göre Fujiwara kısa süre sonra suçunu büyük oğluna itiraf etti. Japan Times gazetesinin haberine göre, Fujiwara'nın oğlu yerel polisi arayıp bilgi verdi. Oğul, polise "Babam annemi denize ittiğini söylüyor" dedi.

Evlerinde kendilerinden başka kimsenin yaşamadığı çiftten erkek olanı, 40 yılı aşkın süredir engelli eşine baktığını polise söyledi.

Cuma günü, Kanagawa Prefektörlüğü Polis Merkezi'nin Oiso Karakolu, Fujiwara'nın olaydan bir gün sonra tutuklandığını ve cinayet şüphesiyle polis tarafından gözaltına alındığını açıkladı.

Mainichi'nin haberine göre, 3 Kasım'da saat 19.00 sularında bir kişi suda yüzen bir ceset gördükten sonra polisi aradı.

Acil hizmetler tarafından denizden çıkarıldıktan sonra 79 yaşındaki kadın hastaneye kaldırıldı fakat kadının öldüğü açıklandı.

Japonya'da, toplam 126 milyonluk nüfusun 4'te birinden fazlasını 65 yaş ve üstü kişiler oluşturuyor.

Bu olaydan sonra Japonya'daki sosyal medya kullanıcıları, hükümeti ülkedeki yaşlı yurttaşların maruz kaldığı kötü muameleyi görmezden gelmekle suçladı.

South China Morning Post'un haberine göre, Japonya'nın sağlık ve sosyal yardım bakanlığı tarafından yapılan bir araştırma, 2020'de yaşlıların aile üyeleri tarafından fiziksel saldırıya uğradığı ve 25 kişinin ölümüyle sonuçlanan 17 bin 281 olay yaşandığını ortaya koydu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU