Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Temiz para arıyor ama gittiği yer geçmişte dünyanın iliğini kemiğini sömürenlerin kapısı

Kılıçdaroğlu'nun Londra ziyareti ile ilgili Erdoğan, "Gittiği yer geçmişte bizim ülkemiz de dahil tüm dünyanın iliğini kemiğini sömürenlerin kapısı. Ne alacakmış oradan? Para… Nerelere gittiğinin farkında mısın?" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep İstasyon Meydanı'nda Gaziray, Büyükşehir yatırımları, 70 fabrika ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Birleşik Krallık ziyaretini eleştiren Erdoğan, "Birileri kıta kıta geziyor. Amerika olmadı, İngiltere, İngiltere olmadı Almanya. Sanırsınız ki ülkenin ve milletin hayrına bir iş yapacaklar. Dönüşte bakıyoruz yediği hamburgerden başka anlatacak hiçbir şeyi yok. Ama hesabını veremediği pek çok karanlık nokta var. Temiz para arıyormuş ama gittiği yer geçmişte bizim ülkemiz de dahil tüm dünyanın iliğini kemiğini sömürenlerin kapısı. Ne alacakmış oradan? Para… Ya sen ne yapıyorsun? Nerelere gittiğinin farkında mısın? Gazi Mustafa Kemal, bu ülkeyi Düyûn-ı Umûmiye'den, biz de IMF görünümlü emperyalist kenelerden kurtardık. Bu kardeşiniz 2013'te IMF'le kapıları kapattı mı? IMF'e sizinle işimiz bitti dedi mi? Ve sizinle bundan sonra işimiz yok dedi, o gün bugün bizim IMF'le herhangi bir şeyimiz yok. Ama CHP ne yaptı? O IMF'nin temsilcileriyle İstanbul'da otellerde bir araya geldiler" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerine devam eden Erdoğan şunları kaydetti:

Onlar varsın yine onlarla birlikte yürüsünler. Ama bizim onlarla işimiz yok, zira biz kendimize yeteriz. Gücümüz var. Artık o kapılarda işimiz yok. Şimdi bu zat tekrar ülkemizi aynı fasit daireye sokmak için dört dolanıyor. Yine bu zatın gece yarıları yayınladığı her video, kürsülerden yaptığı her konuşma, partisinin milletvekilleri üzerinden giriştiği her provokasyon, velhasıl siyaset adı altında yaptığı her iş Türkiye'yi uluslararası alanda köşeye sıkıştırmak isteyenlere malzeme verme amacı taşıyor. Yoksa aklı başında kim ülkenin kapanmış bir yarasını böyle hoyratça açar. Aklı başında kim kendi devletini uyuşturucu gibi bir illetle aynı cümlede zikreder. Kim milletvekillerini mahkemelerde hakimlerin üzerine yürütür. Düşünün CHP'nin milletvekilleri mahkemede hakimlerin üzerine yürüyor. Bu şaşırmış ya, nereye gittiğinin farkında değil. Tabii şimdi yargıdayız. Yargıda bunların hesabını soracağız. Kim tüm siyasetini sınır tanımayan bir yalan ve iftira dalgası üzerine kurar? Bunlar siyaset değil proje ürünü hamlelerdir. Bunları yapanlar da siyasetçi değil, proje elemanlarıdır. Türkiye, proje elemanlarının ülkenin ve milletin yönetimine hakim olduğu geçmişteki karanlık günlerin bedellerini çok ödedi. Şimdi aynı bedelleri tekrar önümüze getirmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz.

"Bir ülkede iktidar kadar muhalefet de önemli"

"Bazen kendi kendimize acaba bunları söylerken karşımızdakilere haksızlık mı yapıyoruz diye sorduğumuz oluyor" diyen Erdoğan, "Sonra bakıyoruz, aksini düşünmemize imkan sağlayacak bir tane aklı başında adamları, bir tane aklı başında politikaları, bir tane aklı başında söylemleri yok. Beton duvara vursanız ses gelir ama arkadaş bunlardan hayırlı bir ses çıkmıyor. Bu acı gerçekleri sürekli milletimizle konuşmak zorunda kalmak bizim de canımızı sıkıyor ama biliyorsunuz demokrasilerde bir ülkede iktidar kadar muhalefet de önemlidir. Karşınızda kaliteli bir muhalefet varsa iktidar olarak siz de sürekli kendinize çeki düzen vermek mecburiyetinde kalırsınız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasının sonunda, Gaziray'ın yılbaşına kadar ücretsiz olacağını da duyurdu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU