Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı" programında konuştu: 12 Eylül anayasasının raf ömrü çoktan dolmuştur

Başörtüsü ile ilgili teklifi haftaya Meclis'e sunacaklarını belirten Erdoğan, "Bu konunun ülkemizden gündeminde çıkmasını sağlayacağız" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti "Türkiye Yüzyılı" Tanıtım Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

"Ülkemiz vesayet yoluyla Cumhuriyet ve demokrasiyi birleştirmekten hep kaçınan bir zihniyetin elinde ciddi sıkıntılar çekti" diyen Erdoğan, 2002 Kasım'ında böyle bir Türkiye'yi miras devraldıklarını söyledi.

"Türkiye'yi 20 yıl boyunca 'hep durmak yok, yola devam diyerek' büyüttük, geliştirdik, güçlendirdik" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Yeri geldiğinde bize canı pahasına sahip çıkan milletimizin desteğiyle asırlık kayıpları 20 yılda telafi edecek çalışmalar gerçekleştirdik. Yurtiçinde eve dışında emperyalistlerin, darbecilerin ne kadar aparatı varsa hepsi de üzerimize salındı. Yeri geldi bildiriler yayınladılar, yeri geldi tuzaklar kurdular. Hatta partimizi kapatmaya kalktılar.İnancından dolayı dışlanan Müslümanın, haksızlığa maruz kalan bu toprakların evladı Hristiyan'ın, bu ülkede vesayetin gadrine uğrayan kim varsa yanında olduk, kayıplarını telafi ettik. Ayaosfya'yı Fatih'in emanetine uygun şekilde yeniden cami olarak hizmete açmış olmamız bile küresel vesayete karşı gerçekleştirilmiş bir meydan okumadır" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Ekonomiyi büyüterek, refahı tabana yaymak suretiyle ülkemizi tüm fertleriyle zenginleştirdik" diye konuştu.

"12 Eylül anayasasının raf ömrü çoktan dolmuştur"

Konuşmasında yeni anaya konusuna da değinen Erdoğan, "Hükümetlerimiz döneminde pek çok Anayasa değişikliğine öncülük etmiş olmamız, bu konuda halen süren eksikliği görmemize ve hayıflanmamıza mani değildir" dedi ve şöyle devam etti:

Ülkemizi tamamen yeni, sivil, demokrat ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşturma girişimlerimiz geliyor. Hücrelerine kadar vesayete hizmet etmek üzere hazırlanmış 12 Eylül darbesi anayasasının raf ömrü çoktan dolmuştur. Bu doğrultuda başlattığımız girişimlerin bazıları Meclis safhasında, bazıları daha teklif aşamasında, muhalefetin destek vermemesi sebebiyle, akim kalmıştır.Her şeyi ile milli iradenin ürünü yeni bir anayasayı ülkemize kavuşturmak Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun ilk hedeflerimizdendir.Bu yeni Anayasa; ülkemizin huzurunu güçlendirecek, milletimizin refahını yükseltecek. Hukukun üstünlüğünü, çoğulculuğu, adaleti, hakkaniyeti tahkim edecek. Her bir vatandaşımızın özgürlüğünü garanti altına alacak şekilde hazırlayarak hayata geçirmekte kararlıyız. 

Başörtüsü teklifi haftaya Meclis'e gelecek

"Aileyi sapkın akımlardan koruyacak anayasa değişikliği teklifini hazırladık. Başı açık-örtülü herkesin hakkı güvence altına alınacak" diyen Erdoğan, "İnşallah ilk hafta önümüzdeki hafta teklifimizi Meclis'e sokarak tabii hak olan bu konunun ülkemizden gündeminde çıkmasını sağlayacağız. Ülkemizin gündeminde böyle bir şey yoktu. Birileri zar zor ülkemizin gündemine soktu. Madem soktunuz, biz de adımı atıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan "Türkiye Yüzyılı" vizyonu ile ilgili ayrıca şunları kaydetti:

Türkiye Yüzyılı'nu ülkemizi siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri, diplomatik her alanda dünyanın en büyük 10 devleti arasına çıkartarak yükselteceğiz. 

Türkiye Yüzyılı, kimlik yerine birlik siyasetini, kutuplaştırma yerine bütünleştirme siyasetini, kutuplaştırma siyaseti yerine bütünleştirme siyasetini, inkar siyaseti yerine kucaklama siyasetini, nefret siyaseti yerine sevgi siyasetini ikame etmenin adıdır.

"Yakında enerjide yeni müjdelerin sevincini sizlerle paylaşacağım"

Karadeniz'de keşfedilen gaz rezervi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "İnşallah yakında enerjide yeni müjdelerin sevincini sizlerle paylaşacağım. Rusya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde inşallah Rusya'dan doğalgazın dağıtımını Türk Akım'la Türkiye'den Avrupa'ya yapacağız. Bunlar durup dururken olmadı. Geçrek anlamda diplomasinin işletilmesiyle oldu" dedi.

"Kanal İstanbul'u yapacağız"

Kanal İstanbul projesi ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Muhalefet Kanal İstanbul'a karşı çıkıyor. Yahu siz bugüne kadar neye karşı çıkmadınız. Dikili bir ağacınız yoık. Ya yapacağız.Yakında Kanal İstanbul'un çalışmaları başlayacak. İstanbul Boğazı'nı çevre tehdidinden kurtaracağız. Bu muhalefetin kafası basmaz, anlamaz bunlar anlamaz. Kanal İstanbul Projesi, Türkiye Yüzyılı'mızdaki sözlerimizden biri olarak hedeflerimiz arasındaki yerini korumaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU