Mustafa Atalay: 2023’ten sonra geçmiş olsun

Can Atalay'ın babası Mustafa Atalay Adalet Nöbetİnde yaptığı açıklamada "Demokrasi mücadelesinde hepimizi, sandıkta bunları alt etmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: ANKA

Avukatlar, adli tatilde ara verdikleri ‘Adalet Nöbeti’nin 117'ncisini bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda tuttu. Bugünkü nöbete, Gezi Davası tutuklularının aileleri de katıldı.  Adalet Nöbeti’ne, CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ve HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy da destek verdi.

Avukat Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay da Adalet Nöbeti’nde yaptığı konuşmada konuşmada şunları söyledi:

Bu ceza, şehir plancılarına, mühendislere, avukatlara, bilim insanlarına ve iş insanlarına ‘karışırsanız böyle olursunuz’ diye bu ceza, parmak sallama cezasıdır. Şunu hatırlatayım arkadaşlar, Çorlu'da çocuğunu toprağa veren Mısra kızımız, bir sözünden dolayı mahkemede yargılanıyor. Daha dün sosyal medyaya düştü. Hendek'te çocuğunun kemiklerini torbaya toplayan, 7 adet kemiğini torbaya toplayan, yanlış hatırlamıyorsam Muammer Abi’miz, birisine bir laf söyledi diye, bu kişi aynı zamanda canlar Silivri'ye gittiği zaman ‘Silivri soğuktur’ diyen patronun torunu avukattır, ‘Bana hakaret etti. Cübbeme hakaret etti’ dedi diye kamu davası açıyor. Mahkeme, 7 bin 890 lira gıyabında ceza veriyor.

MA.jpg
Fotoğraf: ANKA

 

'80 ilde de bir adım atalım'

Şunu söylemek istiyorum arkadaşlar; toplumsal birlikte olmazsak bu yargı düzeni, bu siyasi düzen toplu olarak bize bir şey yapamıyor. Gezi'de gördüğünüz gibi Taksim'i terk ettiler. Ama sebebini bulup, alanını yaratıp kızımızı yargılıyorlar, Muammer Abi’mize ceza veriyorlar. Arkadaşlar, bir il hariç Gezi eylemleri 80 ilde yapıldı. Büyük şehirlerde bir şeyler yapıyoruz. Bu 80 ilde de bir adım atalım. Sansür yasası geliyor. Bizi sosyal medyadan uzaklaştırmaya çalışacaklar. Biz, geleneğimize dönelim arkadaşlar; kahvelerde sohbet edelim, evlerde ziyaretler yapalım. Biz birebir çalışmazsak -eskiden buna kitle içerisinde çalışma derdik- 2023’ten sonra geçmiş olsun. Arkadaşlar, demokrasi mücadelesinde hepimizi, sandıkta bunları alt etmeye çağırıyorum. Türkiye'de şu anda yargı yoktur, siyaset müdahale etmektedir. Direneceğiz, yılmayacağız, çoğalacağız ve kazanacağız.     

 

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU