Kılıçdaroğlu'ndan Mersin'deki saldırıyla ilgili açıklama: Devletin içinden bilgi geldi

"Devletimizin kurumlarında hala saygın, itibarlı insanlar var"

Fotoğraf: Twitter / İsmail Küçükkaya

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’deki polisevine yönelik saldırıyı İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığının aksine Dilşah Ercan isimli PKK’lının gerçekleştirmediğini “devlet içinden gelen bilgi ile teyit ettiklerini” söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yüklenen CHP lideri, "Bu kişi oturduğu koltuğun hakkını vermiyor, sabahtan akşama bizi suçluyor. Ne oldu şimdi? Özür dileyecek misin milletten. CHP'den özür dileyecek misin?" ifadelerini kullandı.

CHP lideri, Halk TV ekranında İsmail Küçükkaya’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu’nun Mersin’deki saldırıyla ilgili ifadeleri şöyle:

Devleti yönetemiyorlar. Ben İçişleri Bakanı için 'fotoroman Süleyman' demiştim. Yönetemiyor. Yaptığı açıklamaya bak. Teşhisi taksi şoförü koymuş. Koskoca devleti nasıl çöp kutusuna atarsın? Takti şoförü teşhisi koydu, en azından bu bilgiyi doğrulatman lazım. Bu kadar ülkeyi yönetmekten aciz bir yapıyla karşı karşıyayız.

(Dilşah Ercan) O kişinin olmadığı çıktı ortaya. Biz biliyorduk onun olmadığını ama dillendirmedik. Ben şimdi kaynağını söylersem doğru değil. Bir süre sonra o bilgi geldi, devletin içinden. Devletimizin kurumlarında hala saygın, itibarlı insanlar var.

Bu kişi oturduğu koltuğun hakkını vermiyor, sabahtan akşama bizi suçluyor. Ne oldu şimdi? Özür dileyecek misin milletten. CHP'den özür dileyecek misin?

Kılıçdaroğlu, iktidara seçim takvimi açıklama çağrısı yaparken cumhurbaşkanı adayının bu tarihler belirlendikten hemen sonra açıklanabileceğini işaret etti:

Son derece akıllı, ayakları yere basan, feraset sahipleri kişilerin oturup devletteki sorunları nasıl çözeriz diye bunun üzerine uzlaşmamız lazım. Sonra deriz ki Cumhurbaşkanı adayımız budur. Aday da 6 liderin belirlediği kuralların dışına çıkmayacak. Vaatleri hayata geçirecek. Bu olmazsa başa dönmüş olacağız. Cumhurbaşkanı için söylediğimiz açık. Sen bizim cumhurbaşkanı adayımızı merak ediyorsan seçim gününü belirle, biz de 2 gün içinde adayımızı belirleriz. Adayın kim olacağı konusunda konuşma olmadı. Seçim tarihini belirlesinler adayımızı belirleriz. CHP'de bu konuyla ilgili görüş beyan edilecekse altı liderin hazırladığı metin var. Bu metin çerçevesinin dışına çıkmamız gerekiyor.

 

6 ay içinde yapılacaklar neler?

CHP liderinin öne çıkan diğer açıklamaları şöyle:

6 ay içinde toplumun bir rahatlaması lazım önce bunu yapacağız. Çiftçinin, esnafın faiz borcu var biz bunları sileceğiz. Aile Destekleri Sigortasını getirmek istiyoruz. Hiçbir evde yoksulluk emaresi olmayacak. Hiçbir ailenin elektriği, suyu, doğalgazı kesilip onu karanlığa, soğuğa mahkum etmeyeceğiz. Biz öyle bir düzen getireceğiz ki kime isterse oy versin ama hiç kimse yatağa aç girmesin. Bir yıl içerisinde yurt sorununu çözeceğiz. Anne baba çocuğunu yurda gönderirken huzur içinde gönderecek.

TÜİK’e enflasyon tepkisi

Ev hanımlarının insafına bırakıyorum. Memurlarının, işçinin, çiftinin insafına bırakıyorum. Gübre, elektrik, doğalgaz ne oldu baksınlar. TÜİK'e talimat veriliyor. TÜİK gerçek rakamı niye vermiyor? Gerçek rakamı verdiği zaman emekli aylıkları ona göre belirlenecek. İşçi, memur ücretleri ona göre belirlenecek. Düşük gösterirlerse, düşük verilecek.

(Erdoğan iyi zamlar verecek iddiası) Enflasyon şaha kalkacak. Rusya ile Ukrayna savaş halinde normalde enflasyonun patlaması lazım. Rusya'da yüzde 14,3. Ukrayna'da yüzde 23,8. Savaşta olmayan Türkiye yüzde 83. Biz savaşta değiliz? ABD'de 8,3. Azerbaycan 14,2. Bütün bunların hepsi küçük rakamlar Türkiye'de nasıl oluyor da bu kadar büyük?

Hayat pahalılığı ile mücadele programı, enflasyonun düşürülmesi programıdır. Bu program uygulanmadığı taktirde bu enflasyon alır gider. Üst gelir grubu bundan olağanüstü avantajlar sağlar. Bu da derin yoksullaşma olgusunu beslemiş olur. Türkiye bu noktada.

Kendi tabanının yoksul kesimine ihanet eden bir anlayış şu anda var. Yoksul insanlar, o başörtülü kadınlar sokak sokak dolaştılar AK Parti'ye oy toplamak için.

CHP lideri, bugün sosyal medyadan bir açıklama yapacağını bildirdi:

Bir tweet atacağım, açıklama yapacağım. O açıklamayı bütün vatandaşlarımın dinlemesini isterim. Bu akşam televizyonlara ciddi bir açıklama yapacağım. Toplumu kucaklaştıracağım. Bu konuda ne kadar samimi olduğumu Erdoğan da görecek. Yeni bir başlangıcı, kucaklaşmayı geniş kitlelere duyurmuş olacağım. Samimiyet turnusolü olacak.

Kılıçdaroğlu, yayının ardından sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU