Bruce Willis kariyerine "dijital ikiziyle" devam edecek

Ünlü oyuncu, bir deepfake şirketine yüzünü kullanma hakkı veren ilk Hollywood yıldızı oldu

Bruce Willis'in deepfake'le yaratılan "ikizi" Eylül 2021'de yayımlanan Megafon reklamında kullanılmıştı (Megafon)

Ünlü oyuncu Bruce Willis, "dijital ikizinin" yaratılması için bir deepfake şirketine haklarını satan ilk Hollywood yıldızı oldu.

The Telegraph'ın haberine göre 67 yaşındaki ünlü oyuncu, ABD şirketi Deepcake'in deepfake teknolojisi kullanarak yarattıkları benzerini gelecek projelerde kullanmasına izin verdi.

Geçen aylarda Willis'in konuşma ve duyduğunu anlama gibi bilişsel becerilerin kaybolmasına sebep olan afazi hastalığına yakalandığını duyurulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hastalığı nedeniyle oyunculuğu bırakmaya karar veren Willis, deepfake şirketiyle yaptığı anlaşma sayesinde ekranlarda görünmeye devam edebilecek.

Ünlü oyuncu, geçen yıl aynı şirkete yüzünün bir reklam filminde kullanılması için izin vermişti.

Deepcake'in yarattığı dijital ikiz, Rusya merkezli operatör ve internet servis sağlayıcısı Megafon'un reklamında kullanılmıştı.
 


Megafon'un web sitesinde paylaşılan açıklamada ünlü oyuncu, reklam filminde ortaya çıkan karakterini beğendiğini belirterek bu deneyimi hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

Modern teknolojinin gelişmesiyle başka bir kıtadayken bile iletişimde kaldım, çalışabildim ve çekimlere katılabildim. Bu çok yeni ve ilginç bir deneyim. Tüm ekibimize teşekkür ediyorum.

Deepfake teknolojisi birinin suretinin başkasının üstüne montajlanmasıyla kişilerin görsel ve işitsel "ikizinin" videolarda kullanılmasını mümkün kılıyor.

Kusursuz ikizler yaratmak beraberinde etik soruları doğursa da bu teknoloji son dönemde Star Wars evreninde kullanılmaya başlandı.

Bilgisayar ortamında yaratılan görüntülerden Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi (Rogue One: A Star Wars Story) ve The Mandalorian'ın ikinci sezonunda yararlanıldı.

 

Independent Türkçe, The Telegraph, Collider, NTV

DAHA FAZLA HABER OKU