A Milli Takım'da Kuntz ilk yılını doldurdu... 11 maçta 2 yenilgi aldı, puan ortalaması 2,09'a çıktı

A Milli Futbol Takımı, Stefan Kuntz yönetiminde 1 yılı geride bıraktı. 2022 Dünya Kupası play-off turunda Portekiz'e elenen Ay-yıldızlılar, UEFA Uluslar Ligi'nde B Ligi'ne yükseldi

Stefan Kuntz / Fotoğraf: AA

A Milli Futbol Takımı'nda 19 Eylül 2021'de teknik direktörlük koltuğuna oturan Stefan Kuntz, bu görevde 1 yılı geride bırakırken, eleştirilerle de gündemde.

Lucescu (2017-2019) sonrası Şenol Güneş'in çalıştırdığı A Milli Takım, EURO 2020 Elemeleri'nde büyük başarılara imza atmış ancak finallerden hezimete uğrayarak elenmişti.

2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde ise uzun süre liderliğini sürdürürken sonlara doğru liderliğin kaybedilmesiyle Şenol Güneş eleştirilerin odağına yerleşmiş ve deneyimli teknik adamın görevine son verilmişti.

Dünya Kupası finallerine gitmek isteyen Türkiye, Hamit Altıntop'un girişimleriyle Alman teknik adam Stefan Kuntz'u göreve getirdi.

 

A Milli Takım-AA.jpg
A Milli Takım en son 2002'de düzenlenen Dünya Kupası'nda yer almıştı / Fotoğraf: AA

 

Dünya Kupası yoluna Portekiz engeliyle hasreti 24 yıla çıktı

Gruplardaki son 4 maçta yönetimi devralan Kuntz'un ilk sınavı, en önemli rakiplerden Norveç oldu.

Kadıköy'deki Ülker Stadı'nda Norveç'i konuk eden Stefan Kuntz'un öğrencileri, Norveç'le 1-1 berabere kalarak hayal kırıklığı yaşadı.

Sonrasında Letonya, Cebelitarık ve Karadağ maçlarını kazanan Türkiye, Norveç'in puan kaybıyla play-off turuna kalmayı başardı.

24 Mart'ta oynanan play-off turu maçında Portekiz'le karşılaşan Ay-yıldızlılar, rakibine 3-1 yenilerek dev organizasyona katılma şansını yitirdi.

Böylelikle Türkiye, 2002'den sonra düzenlenen hiçbir Dünya Kupası organizasyonuna katılamayarak umutlarını 2026'da düzenlenecek turnuvaya erteledi.

 

 

Uluslar C Ligi'nden B Ligi'ne yükseldi

Görevdeki 1 yılını dolduran Kuntz, Ay-yıldızlı ekibi 2022 Dünya Kupası finallerine taşıyamasa da UEFA Uluslar B Ligi'ne yükseltmeyi bildi.

Güneş döneminde C Ligi'ne gerileyerek prestij kaybeden Türkiye, Litvanya, Lüksemburg ve Faroe Adaları ile bir üst tura yükselme mücadelesi gösterdi.

Kuntz yönetiminde Uluslar Ligi'nde ilk maçına çıkan A Milli Takım, Faroe Adaları'nı 4-0 mağlup ederek gruplara iyi başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deplasmanda oynadığı müsabakalarda Litvanya'yı 6-0, Lüksemburg'u da 2-0 mağlup etti.

Ay-yıldızlılar, grutaki dördüncü maçında bu kez konuk ettiği Litvanta'yı 2-0'la geçerek zirvedeki yerini korudu.

Kuntz, turnuvadaki ilk puan kaybını beşinci müsabaka olan Lüksemburg maçında yaşadı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan müsabakadan 3-3'lük beraberlikle ayrılan Türkiye, UEFA Uluslar B Ligi'ne yükselmeyi garantiledi.

Ay-yıldızlılar, gruptaki son maçını 25 Eylül'de Faroe Adaları ile oynayacak.

 

Stefan Kuntz-AA.jpg
Stefan Kuntz / Fotoğraf: AA

 

11 maçta 2 yenilgi aldı

Stefan Kuntz, göreve başlamasından bu yana Türkiye Teknik Direktörü olarak 1'i hazırlık maçı olmak üzere toplam 11 müsabakada görev aldı.

Bu açlarda 7 galibiyet, 2'şer beraberlik ve yenilgi alan Kuntz'un öğrencileri, attığı 31 gole karşılık kalesinde 12 gol gördü.

Toplamda 23 puana ulaşarak 2,09 ortalama elde enden Stefan Kuntz (369 gün), son 20 yılda Oğuz Çetin'den (180 gün, 3 maç, 3 p.o.) sonra en yüksek ortalamaya sahip isim oldu.

Bu isimleri 2013-2017 arasında 4. kez göreve gelen ve bin 434 gün teknik direktörlük yapan Fatih Terim izledi. 

Terim, A Milli Takımla çıktığı 43 müsabakada 2,05 puan ortalaması yakalamıştı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU