Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a sosyal konut çağrısı: TOKİ’nin birçok ildeki ihaleleri iptal oldu; hazine garantisi ver

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Sen de ben de biliyoruz bu sosyal konut projesiyle amacını Erdoğan” ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Son dönemlerde TOKİ’nin Ankara, İstanbul, Şanlıurfa, Bilecik, Bingöl ve daha birçok ildeki ihaleleri iptal oldu” bilgisini paylaşarak, “Çünkü müteahhitler ihaleye girmiyor. Sen de ben de biliyoruz bu sosyal konut projesiyle amacını Erdoğan. Ama ben bu işin başarılı olmasını istiyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu milyonlarca kişinin 500 TL vererek başvurduğu sosyal konut projesine dair kaygılarını paylaştı.

Twitter’dan “Halkımızın böyle bir projeye ihtiyacı var, siyasiler olarak, bu ihtiyacı karşılamaya mecburuz” diyen  Kılıçdaroğlu, “Tekrar ediyorum, hazine garantisi ver. Destekleyeceğiz. Bir rezalet daha yaşansın istemiyoruz” paylaşımını yaptı.

CHP lideri şunları kaydetti:

Ha sen yine git, medya görünümlü aparatlarına “Bay Kemal projeye karşı çıktı” haberi yaptır, sorun değil. Yeter ki bu iş olsun.

 

Kurum'dan yanıt

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kılıçdaroğlu'nun paylaşıma ilişkin, "Ne Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesini açıktan destekleyebiliyorsunuz ne topyekun reddediyorsunuz. Siz isteseniz de istemeseniz de bu konutları yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

Sayın Kılıçdaroğlu, işiniz zor. Ne Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesini açıktan destekleyebiliyorsunuz ne topyekun reddediyorsunuz. Siz isteseniz de istemeseniz de bu konutları yapacağız. İlk temelleri Allah'ın izniyle ekim ayı itibarıyla atıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu konutların anahtarlarını vatandaşlarımıza armağan edecek. Milletimize şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU