Sedat Bucak ziyaretine ilişkin İYİ Parti'den açıklama: Eski günlerden sohbetler edildi

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Sedat Bucak'ın milletvekilliği adaylığının gündeme gelmediğini belirtti

Görsel: Sosyal medya

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Genel Başkan Meral Akşener'in tartışmalara neden olan Sedat Bucak ziyaretini yorumladı.

Diken'den Altan Sancar'a açıklamalarda bulunan Poyraz "Sedat Bucak ziyareti veya görüşmesi sonrası farklı tartışmalar başladı. Özellikle milletvekilliği teklifi olduğu yazılıp çizildi. Bu görüşmede siz de oradaydınız, konu gündeme geldi mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genel başkanımız Gaziantep Havalimanı’nda yaklaşık 1500- 2 bin araçla karşılandı. Bu araçların oluşturduğu konvoyla Şanlıurfa’ya kadar eşlik ettiler. Şehrin girişinde de gene aynı sayıda araç vardı. O bölgedeki teşkilatlar da vatandaşlarımız da bu tür misafirperverliği önemsiyorlar. Bu onların misafirperverliği, İYİ Parti organizasyonu değil. Şimdi zaman zaman medyanın belli alanlarında ya da sosyal medyada bu konuyla ilgili birtakım talihsiz paylaşımlar okudum. O bölgenin misafirini ağırlama, misafirinin bağrına basma şeklini kimsenin aleyhte yorumlaması doğru değil.

Genel başkanımız burada il ve ilçe başkanlarımızın hazır olduğu bir toplantı gerçekleştirdi. Devamında da Şanlıurfa’daki 600’e yakın kanaat önderi, iş insanı ve STK başkanıyla bir öğlen yemeği yedi. Akşam saatlerinde genel başkan istirahatte geçmişti ve Sayın Bucak’ın bir daveti vardı. Çok eskiden de bir dostlukları ve tanışıklıkları var. Hava da 45 derecenin üzerindeydi ve otelden çıkılacak gibi değildi. Sayın Bucak da çok nazik bir davette bulunuyordu ve genel başkan da ‘Hadi bir uğrayalım’ dedi. Heyette Sayın Salim Eseroğlu, Sayın Ümit Dikbayır, Şanlıurfa il başkanımız ve genel başkanımızın iki danışmanı vardı. Ondan sonra hep beraber Sayın Bucak’ın misafir olduk. Eski günlerden sohbetler edildi. O siyasetin daha uzlaşmacı, birbirine daha tahammüllü olduğu dönemler yad edildi. Güzel bir sohbet oldu ve misafirliğimiz sona erdi.

Ne olduysa güneydoğudaki dört bin, beş bin araçlık konvoy görüntüsü ve Sayın Sedat Bucak’la genel başkanımızın sohbeti sonrasında bir anda İYİ Parti’yi HDP’yle sınamak projesi devreye sokuldu. İYİ Parti’ye her teveccüh artışında aynı cümleler, aynı örnekler, aynı karşılaştırmalar aynı isimler, aynı yorumlar, aynı akıllar, aynı büyük siyaset mühendislikleri devreye giriyor. Genel başkanımız bunu öyle güzel tanımladı ki; ‘geleneksel eylül linci’ dedi katıldığı programda. Düşündürücü olan bu devreye sokulan projeler, ama bu projeler bilinsin ki beyhude çabalardır. Genel başkanımız İYİ Parti’yi kurarken bize bu sürecin meşakkatli ve zor olacağını, bedel ödemeye hazırsak bu sürece girmemiz gerektiğini çok net ifade ettiği için bunlar artık şaşırmıyoruz.

"Milletvekilliği adaylığı konuşulmadı"

Milletvekili adaylığı konusunun konuşulmadığını aktını çizen Poyraz, "Çok samimi söylüyorum, böyle bir şey olacak olsa bile bu tür ortamlarda konuşulmaz. Bu işin profesyoneli değilim, ama burada konuşulacak bir konu değil. Ortada seçim yok. Bunların konuşulacağı zaman şimdi değil. Şu an seçimin ne zaman olacağı belli olmayan bir alanda milletvekili listeleri, milletvekilleri sıraları konuşulmaz, konuşulmamalı da. Gerçeği yansıtmıyor. İlgili haberleri yazanlardan bir kişi de arayıp hiç kimseye sormadı. Bir kişi arayıp sorsa, burada söylediğimi söyleyeceğiz. Gizli saklı değil, çekinilecek bir durum yok" diye konuştu.

Poyraz şöyle devam etti:

Genel başkan görüşmelerinin tamamını genel merkezde yapar. İl dışındaysa ve İstanbul’daysa evine davet eder ya da hemen evinin bitişiğinde çalışma ofisi vardır. Orada görüşmelerini yapar. Sokağa bir tane kameraman koysalar her şeyi görürler zaten. Meral Akşener’in siyasette gizli kapaklı hiçbir şeyi yok. Dört buçuk yıldır bunu anlamamakta ısrar edenlerin niyetiyle ilgili şüphem var. İktidara yakın medyayı anlarım. Onaylamamak başka bir şey ama anlıyorum. Bir konudaki hakikati iyi biliyor, farkında ama vefa duygusuyla da bunu manipüle etmesi lazım.

Üzüldüğüm iktidara yakın olmayan, objektif duran ya da iktidara yakın olmamakla birlikte muhalefete yakın olan medyanın hakikati yakalayamaması. Televizyon programında toplu iğne başı kadar yoruma mahal vermeyecek şekilde başlık ‘İttifak değiliz, işbirliği yapıyoruz’ dedim. Konu nerelere getirildi.

 

Söyleşinin tamamını BURADAN okuyabilirsiniz

 

 

Diken

DAHA FAZLA HABER OKU