Destici'den Kılıçdaroğlu'na "KHK'lı" tepkisi: Tepkiler çoğalınca çark etti

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici "Kılıçdaroğlu, her ne kadar sözlerinden rücu etse de ben aslında ilgili yerlere mesajının gittiğini düşünüyorum. Bu KHK'lılar sadece FETÖ'cülerden de oluşmuyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici parti genel merkezinde yapılacak Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi basın açıklaması yaptı.

Özel okullarda çalışan öğretmenlerin, birkaç gün önce taleplerini dile getirmek için Ankara'da yaptıkları eylemi hatırlatan Destici, şu değerlendirmeyi yaptı:

Öğretmenlerin en doğal hakkıdır eylem yapmak, basın açıklaması yapmak, Milli Eğitim Bakanı ile görüşmek. Ama eylem yapan gruba baktığımızda, PKK'nın uzantısı HDP'nin sözcüleri, mensupları, TİKKO'nun, DHKP-C'nin uzantısı TİP'in mensupları, başka radikal gruplar, öğretmen olmayan kişileri görüyoruz. Öğretmenlerimiz, bir eylem, açıklama yapacaklarsa mutlaka bu terör örgütlerinin uzantılarından, aşırı marjinal sol gruplardan kendilerini ayırmaları lazım. Eğer bunu yapmazlarsa Türkiye, geçtiğimiz günlerde yaşanan görüntüleri yaşar ve öğretmenler ile polisler karşı karşıya getirilir. Zaten yapmak istedikleri budur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Öğretmenlik mülakat sınavlarında hiçbir adaya haksızlık yapılmamıştır"

Öğretmen alımına ilişkin mülakat sınavlarında torpil, haksızlık, kayırmacılık yapıldığı iddialarını değerlendiren Destici, "Bunlar evet geçmişte oldu, yapıldı ama biz girişimlerimizi yaptık ve 2018'den bu tarafa yapılan sınavlara bakın, yarım puan bile oynanmamıştır. Yani aday, 72,8 almışsa 73 yapılmıştır, 72,2 almışsa 72 yapılmıştır. Yani mülakat puanı, üste yakınsa üste, alta yakınsa alta tamamlanmıştır. Dolayısıyla bizim takip ettiğimiz kadarıyla hiçbir adaya haksızlık yapılmamıştır. Varsa biz bunun yine takipçisi oluruz. Birtakım örgütlerle ilişkisi olanlar hariç" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, öğretmenlere yönelik "Öğretmen kariyer sınavına girmeyin" çağrısını anımsatan Destici, henüz yapılmamış sınavda haksızlık yapılacağını söylemesinden dolayı Kılıçdaroğlu'nun iyi niyetli olmadığını ifade etti.

 Kılıçdaroğlu'nun KHK'lılarla ilgili açıklaması

Destici, Kılıçdaroğlu'nun KHK'lıların göreve iade edileceğine yönelik söylemlerine ilişkin "Tepkiler çoğalınca çark etti. 'Biz beraat etmiş, takipsizlik almış ya da hakkında kovuşturma yapılmamış kimseleri kastediyoruz' demeye getirdi. Kemal Kılıçdaroğlu, her ne kadar sözlerinden rücu etse de ben aslında ilgili yerlere mesajının gittiğini düşünüyorum. Bu KHK'lılar sadece FETÖ'cülerden de oluşmuyor. PKK'lılar, TİKKO'lular, DHKP-C'liler, başka terör örgütü mensupları da var." dedi.

Ahmet Şık'a tepki: Teröriste bu imkanı verirseniz böyle hadsizleşebiliyor

Destici, açıklamasının ardından bir gazetecinin, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'ın, "AK Parti'nin suç örgütü muamelesi göreceği ve kapatılacağı" yönündeki söylemlerine ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine şunları kaydetti:

Teröristler, terörist seviciler, teröristlerin partisinden milletvekili seçilenler, bugün Türkiye'ye, Türkiye Cumhuriyeti devletine, Türk milletine, Türkiye'deki meşru siyasi partilere, üstelik AK Parti 20 yıldır bu ülkede iktidar. Çoğunluğunda da tek başına iktidar yani yüzde 50 halkın desteğini almış. En son seçimde de Cumhur İttifakı ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanı'mız yüzde 52-53 ile seçilmiş. Dolayısıyla teröriste bu imkanı verirseniz böyle hadsizleşebiliyor. Onun sözleriyle AK Parti ya da Türkiye'de başka meşru bir parti kapatılacak ya da siyaset yapanlar yargılanacak değil. Onların hukuka, demokrasiye olan inançları da bu kadardır. Bizim nezdimizde sözlerinin hiçbir itibarı yoktur.       

 

 

 

 

AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU