Karakolda polisin burnunu kıran AK Parti Tomarza Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz tutuklandı

AK Parti Kayseri İl Teşkilatı Hakan Korkmaz'a partideki görevlerinden el çektirildiğini açıkladı

Fotoğraf: Sosyal medya

Kayseri Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne dün bir işlem için giden AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz'ın iddiaya göre kapıdaki görevli polis memuru Fahri Ç.'nin kimliğini sormasına sinirlendi.

Oda TV'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre; Hakan Korkmaz, "Sen benim kim olduğumu bilmiyor musun, beni nasıl tanımazsın?" dedi.

Polis memurunun kimliği göstermeden içeriye giremeyeceğini söylemesi üzerine Hakan Korkmaz, Emniyet’e 4 arkadaşını çağırdı.

Sonrasında kapıda görevli polis memurlarına saldıran grup polis memuru Fahri Ç.’yi darp ederek burnunu kırdı. Olay sonrası gözaltına saldırganlardan AK Parti Tomarza Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz tutuklanarak cezaevinde gönderildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Valilikten açıklama

Kayseri Valiliği, yaralanan polis memurunun doktor raporu alarak ilgili mercilere şikayette bulunduğunun ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

Konunun birimlerimize iletildiği andan itibaren yasal sistemin işletilmesi sağlanmıştır. Emniyette ifadesi alınan şahıs savcılık tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye çıkartılmıştır. Çıkartıldığı mahkemece tutuklanan şahıs ceza infaz kurumuna teslim edilmiştir. Şahsın yargılanması tutukluluk haliyle devam etmektedir. Kayseri Valiliği olarak konuyu takip etmekte olduğumuzu, hiçbir suretle ve hiçbir gerekçeyle milletimizin huzuru için fedakarca görev yapan emniyet çalışanlarımıza yapılan bu menfur saldırıyı hoş görmediğimizi ve konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

Görevden el çektirildi

AK Parti Kayseri İl Teşkilatı ise Tomarza Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz'ın partideki görevinden el çektirildiğini bildirdi.

İlgili kişinin mahkemece tutuklandığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Olayın tarafımızca öğrenilmesiyle birlikte ilgili şahıs hakkında Genel Merkez Gençlik Kollarımızdan gelen üst yazı ile ivedilikle görevinden el çektirilme kararı verilmiştir. Ayrıca olayın hemen akabinde yaralanan polis memurumuz Şehir Hastanesinde İl Başkanlığı ve Gençlik Kolları Teşkilatı olarak ziyaret edilerek durumdan duyduğumuz üzüntü dile getirilmiştir. Önemle belirtmek isteriz ki ülkemizde ve şehrimizde görev alan asker, polis ve tüm güvenlik güçlerimiz bizler için çok kıymetlidir. AK Parti Kayseri Teşkilatı olarak şehrimizin güvenliği için çalışan ve ter döken tüm güvenlik güçlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daima yanlarında olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.    

 

 

 

 

Independent Türkçe, Odatv, AA

DAHA FAZLA HABER OKU