İmamoğlu'ndan Gülşen tepkisi: Türkiye'de bu anlamsız süreci yaşatan aklın sona ereceği zamana doğru gidiyoruz

"Bir kişi istiyor diye bir sanatçı hapse atılıyorsa, bu olmaz"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski bir konserinde imam hatip okullarıyla ilgili yaptığı bir şaka yüzünden tutuklanan şarkıcı Gülşen’e destek verdi.

İmamoğlu, Pendik’te Hasan İzzettin Dinamo Kütüphanesi’nin açılışında yaptığı konuşmada "Türkiye'de bu anlamsız süreci yaşatan aklın sona ereceği zamana doğru hep birlikte gidiyoruz. Adaletsizliğe hukuksuzluğa dönük yapılan bütün hamleleri kınıyoruz." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Adaletsizliğe hukuksuzluğa dönük yapılan bütün hamleleri kınıyoruz” sözleriyle ünlü şarkıcının tutuklanmasını eleştiren İBB Başkanı, şunları kaydetti:

Bir kişi istiyor diye bir sanatçı hapse atılıyorsa, bu olmaz. 16 milyon İstanbullunun belediye başkanı olarak söz veriyorum ki, sonsuz mücadeleye kararlıyım. 

Hata yapmış olabilir, hakaret etmiş olabilir ama bu tür davranışların hakkı hapis değildir. Hukuk ve adalet bir kişi için değil; hukuk ve adalet toplum içindir, insanlık içindir, herkes içindir.

Öte yandan İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu da Gülşen’in tutuklanmasıyla ilgili şunları kaydetti:

Kutuplaşmayı artırma amacıyla her geçen gün daha da sert adımlar atılıyor. Gülşen'in tutuklanması böyle bir adımdır. Adalete inancı sarsmayı bir ilke gibi benimseyenlere inat umutla, barışmaya ve birbirimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU