Rusya, Ukrayna'yı Zaporijya'da "zehirli kimyasal saldırılar" düzenlemekle suçladı

Yapılan açıklamada, "Donbass ve diğer bölgelerdeki askeri yenilgilerin arka planında, Zelenski rejimi, Rus ordusuna ve sivillere karşı kimyasal maddeler kullanarak terör eylemlerinin uygulanmasına izin verdi" ifadeleri kullanıldı

Zaporijya nükleer santralinin üstten görünümü / Fotoğraf: Reuters

Rusya Savunma Bakanlığı bugün, Ukrayna kuvvetlerinin 31 Temmuz'da Zaporijya bölgesindeki Rus kuvvetlerine karşı zehirli kimyasallar kullandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Donbass ve diğer bölgelerdeki askeri yenilgilerin arka planında, (Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir) Zelenski rejimi, Rus ordusuna ve sivillere karşı kimyasal maddeler kullanarak terör eylemlerinin uygulanmasına izin verdi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, 31 Temmuz'da Zaporijya bölgesinin Vasilyevka semtinde görev yapan Rus askerlerinin hastaneye kaldırıldığı doğrulanırken, yapılan testler sonucunda askerlerin vücutlarında botulinum toksini türü oldukça zehirli bir madde tespit edildiğine işaret edildi.

Bakanlık, zehirlenmenin nedenlerini belirlemek için St. Petersburg'daki Savunma Bakanlığı Askeri Tıp Araştırma ve Test Enstitüsü'ndeki uzmanlara, sentetik bir zehir olan botulinum toksini tip B'nin varlığını kesin olarak doğrulayan ek bir analiz yaptırdı.

Rusya’nın 4 Mart’ta kontrolünü ele geçirdiği Zaporijya, Moskova ve Kiev’in karşılıklı suçlamalarda bulunduğu saldırılara tanık oluyor.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU