Eski Beyaz Saray Danışmanı Steve Bannon, "derin devletin" Trump'a suikast düzenlemeyi planladığını söyledi

Eski Beyaz Saray Danışmanı, FBI'ın Trump'ın Mar-a-Lago malikanesine yaptığı baskını "saygısızlık" diye nitelendirdi

(AP)

Beyaz Saray eski danışmanı Steve Bannon, "derin devletin" eski Devlet Başkanı Donald Trump'a suikast düzenlemeyi planladığını ve Florida'daki Mar-a-Lago malikanesine yapılan baskın sırasında FBI'ın Trump'a karşı delil yerleştirdiğini iddia etti.

Bannon, Infowars'ta sağcı komplo teorisyeni Alex Jones'a verdiği röportajda, "Başkan Trump'a gerçekten suikast düzenlemeye çalışmanın idari devleti ve onun derin devlet aygıtını aşan bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bence her şey ihtimal dahilinde" dedi.

Bence güvenlik hiç olmadığı kadar üst düzeye çıkarılmalı. Dürüst olmak gerekirse, bence bu sabah Trump, Mar-a-Lago'ya uçmalı, öğle saatlerinde oradan çıkmalı ve hey, Birleşik Devletler başkanlığına adayım demeliydi. Bu da kapak olsun.

Geçen ay Bannon, 6 Ocak komitesi önünde ifade vermesi için Kongre'den gelen celbe uymamaktan iki kez suçlu bulundu ve en fazla iki yıl hapis cezasıyla cezalandırılabilir.

Ayrıca FBI'ın Trump'ın Mar-a-Lago konutuna yaptığı baskını da "saygısızlık" diye nitelendirdi.

Bizim... sizin [Donald Trump] Mar-a-Lago'ya, tam olarak saygısızlık ettikleri yere gitmeniz gerekiyor, çünkü bu bir saygısızlıktı. Bunu bilerek yaptılar. Mar-a-Lago'nun sadece Maga'da [Amerika'yı Yeniden Harika Yap hareketi] değil, Amerikan halkında nasıl bir yankı uyandırdığını anlıyorlar.

Bannon, Florida'daki Mar-a-Lago mülkünü "birçok ikonik ana" tanıklık etmiş, "bu ülkedeki en müthiş binalardan biri" olarak tanımladı.

Mülk, başta merhum Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro olmak üzere bazı önemli devlet başkanlarını ağırladı. Trump ayrıca Kuzey Kore'nin füze denemesine Birleşik Devletler'in vereceği yanıtı da Palm Beach'teki mülkünden koordine etti.
 


Bunlara atıfta bulunan Bannon şöyle konuştu:

Orada o kadar çok önemli şey oldu ki... Özellikle de Ulusal Arşiv'deki bu idari mesele yüzünden gidip bu şekilde saygısızlık yapmaları... Senin de bildiğin gibi Alex, olta atma ya da bir şeyler yerleştirme peşinde oldukları çok açık, bunu onların yanına bırakmazdım... Bu yaptıkları suç.

FBI ve Adalet Bakanlığı esasen kanunsuz suç örgütleridir.

Pazartesi günü, eski başkanın Palm Beach'teki evine, Beyaz Saray'dan resmi başkanlık kayıtlarının çıkarılmasıyla ilgili bir soruşturmanın parçası olduğu anlaşılan bir baskın düzenlendi.

Trump baskınları "savcılığın görevi kötüye kullanması" ve 2024 başkanlık seçimlerinde aday olmasını engellemeye yönelik "adalet sisteminin silah haline getirilmesi" olarak kınadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU