Mersin'de Türkiye'nin ilk il kadın belediye başkanı Müfide İlhan heykeline ikinci saldırı

Türkiye’de ilk kadın İl Belediye Başkanı olan Müfide İlhan’ın anısına yapılan heykel, 4 ay arayla ikinci kez tahrip edildi

Fotoğraf: ANKA

Mersin’de Müfide İlhan heykeli ikinci kez saldırıya uğradı. Büyükşehir Belediyesi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yapılan saldırı hakkında Emniyet’e suç duyurusunda bulundu. 

Büyükşehir Belediyesi personelinin, Kültür Park’taki rutin kontrolleri sırasında Adnan Menderes Bulvarı Hilton yakınlarında yer alan Müfide İlhan heykelinin baş ve iki elinin koparılarak çalındığını fark etmesi üzerine, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yapılan saldırı hakkında Emniyet’e suç duyurusunda bulunuldu.

2 Mart 2022 tarihinde de aynı olayın yaşanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi; heykelin bakım, onarım ve restorasyon işlemini tamamlamıştı. Türkiye’de ilk kadın İl Belediye Başkanı olan Müfide İlhan’ın anısına yapılan heykel, 4 ay arayla ikinci kez tahrip edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

."2 Mart 2022 tarihinde de yine aynı olayı yaşamıştık"

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’nde Kültür Park Saha Sorumlusu olarak görev yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Kerem Açıkel, konuya ilişkin şunları söyledi:

26 Temmuz Salı Günü sahadaki personelimizin rutin kontrollerinde, Adnan Menderes Bulvarı Hilton yakınlarındaki Müfide İlhan heykelinin baş kısmının ve iki el kısmının koparılarak çalındığı fark edildi. Bunun üzerine Emniyet’e gerekli başvurularda bulunularak, hırsızlıkla ilgili hukuki süreç başlatıldı. 2 Mart 2022 tarihinde de yine aynı olayı yaşamıştık. O olayda da yine heykelin baş ve el kısımları çalınmıştı. Ancak hukuki süreç sonucu bunu yapan kişi yakalanmıştı.

Bu olayla da ilgili hukuki süreci başlattık ve yakından takip edeceğiz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda daha duyarlı olmalarını ve bu tür olayları fark etmeleri veya görmeleri halinde, anında parktaki personele bildirmelerini rica ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı olarak, Müfide İlhan heykelinin en kısa zamanda restorasyonunu gerçekleştireceğiz. Arkadaşlarımız bugün heykelle ilgili çalışmaya başladılar. Heykeli en kısa zamanda eski haline getireceğiz.     

 

 

 

ANKA

 

DAHA FAZLA HABER OKU