İmamoğlu'ndan 15 Temmuz değerlendirmesi: Tehdit henüz ülkemizin üzerinden kalkmadı

“15 Temmuz 2016’da yaşananlar asla unutulmayacaktır"

Fotoğraf: ANKA

 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’deki binasının önünde hayatını kaybedenler törenle anıldı.

İBB Başkanı İmamoğlu burada yaptığı konuşmada “15 Temmuz 2016’da yaşananlar asla unutulmayacaktır. Silahsız insanlara ateş açacak, şehrin ortasında tanklar yürütecek, yüce meclisin üzerinde uçuracak kadar aklını kaybetmiş kişiye itaati devlete hizmetten üstün tutmuş hainler daima hatırlanacaktır” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Sürecin henüz tamamlanmadığını ve tehdidin henüz ortadan kalkmadığı” görüşünü dile getiren İBB Başkanı, şunları kaydetti:

 Allah bu aziz milleti, devletin kendine bahşettiği unvan, rütbe ve sorumluluğa itibar etmeyip, farklı çıkar çevrelerinin ilgisinden takdirinden medet umanlardan korusun. Devletimiz milletimiz bu tür kötü niyetli kişi ve örgütlenmelere karşı kendini koruyacak mekanizmaları bir an önce devreye almak durumundadır. İşte 15 Temmuz'dan çıkarmamız gereken en büyük derslerden biri de budur. Ne yazık ki bu süreç henüz tamamlanmamıştır, tehdit henüz ülkemizin üzerinden kalkmamıştır. Bu ülkede liyakate sahip, sadece kamuya hizmet edecek, yalnızca halka hesap verecek yurtsever 86 milyon insanımız vardır. Onlar oldukça elbette bizim sırtımız yere gelmez. Ancak dediğim gibi süreç henüz tamamlanmamıştır, tehdit henüz kalkmamıştır.

Törene, İBB Başkanı İmamoğlu'nun yanı sıra, İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, CHP İstanbul Milletvekilleri Özgür Karabat, Turan Aydoğan Gökan Zeybek, Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin ile bazı ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

Saraçhane'de bugün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı" da düzenlenecek. İmamoğlu dün yaptığı açıklamada bu etkinliğe davet edilmediğini ifade etmişti.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU