20 liralık tabldot yemek 40 liraya çıktı, sözleşme süreleri 3 aya indi

Gıda fiyatlarındaki artış hazır yemek sektörünü derinden etkiliyor. Yılbaşından önce 20 TL olan tabldot yemek fiyatları 40 TL’ye ulaşırken, sektördeki sözleşmeler de 3 aya kadar indi

Fotoğraf: Facebook

Hazır yemek sektöründe yılbaşından önce 20 TL olan tabldot yemek, gıdada yaşanan fiyat artışlarıyla birlikte 40 TL’ye yükseldi. Sektörde daha önce 1 yıllık olan sözleşme süreleri de 3 aya kadar indi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Devletin günlük yemek ücretini 35 liradan 51 liraya çıkarmasıyla doğru fiyatı bulduğunu belirten TOBB Türkiye Hizmetler Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ, şu anki enflasyonist ortamda 4 çeşit tabldot yemeğin maliyetinin kendileri için 40 liranın üzerinde olduğunu ifade etti. Yemek fiyatlarında yüzde 79,4 artışa gidildiğini kaydeden Bozdağ, gıda fiyatlarındaki artışın yüzde 79’larda olmadığını, YESİDEF olarak enflasyon sepetlerinin yüzde 110 olduğunu söyledi.

"Sabit fiyatla yemek verme dönemi artık bitti"

Bozdağ, sözleşme sürelerinin yılbaşında 6 aya indiğini, nisan ayına geldiğinde ise 4 ay ve 3 aylık sözleşme sürelerine kadar düştüğünü aktardı.

Bozdağ, "Öyle günler yaşadık ki aylık olarak fiyat geçtiğimiz günler de oldu. İşte bakın üçer aylık süre içinde enflasyonun dışında asgari ücrete zam geldi. Asgari ücrete gelen zamdan dolayı 3 ayı beklemeden neredeyse maliyetlerimize yüzde 10 yansıdığı için müşterilerimizden 1 Temmuz itibarıyla fiyat farkını isteyeceğiz. Yani bildiğimiz tüm ezberler bozuldu. 1 yılık sözleşmeler, 6 aylık sözleşmeler ya da sabit fiyatla yemek verme dönemi artık bitti" açıklamasında bulundu.

Haberin tamamı için

 

Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU