RTÜK Başkanı Şahin ile RTÜK Üyesi Taşcı arasında "sürtük" polemiği

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ile RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı "sürtük" ifadesinin incelenmesi konusunda Twitter'da atıştı

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemcilerine yönelik kullandığı "sürtük" ifadesi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin ile RTÜK Üyesi İlhan Taşçı arasında polemik yarattı.

Taşcı, Erdoğan'ın ifadelerinin incelenmesi için RTÜK'e dilekçe verdi. Dilekçeyi sosyal medya hesabından paylaşan Taşcı, "AKP Genel Başkanı Sn Erdoğan’ın sözlerinin incelenmesi için RTÜK’e dilekçeyle başvurdum.  Tüm yurttaşlarına 'Efendiler' diye seslenen Atatürk’ün kurduğu Türkiye’de hiç kimsenin kimseye hakaret etme, kaba dil kullanma hakkı ve 'özgürlüğü' olamaz. RTÜK de tepkilere kulak tıkayamaz!" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"CHP Genel Başkanı'nın el-kol hareketinde de göstermenizi beklerdik"

Şahin ise Taşcı'nın tweetini alıntılayarak  yaptığı paylaşımda "Sayın Taşcı; siyasilerin Meclis'te yapmış olduğu konuşmalara gösterdiğiniz bu hassasiyeti, CHP Genel Başkanı'nın Genel Kurul konuşmasındaki müstehcen el-kol hareketinde de göstermenizi beklerdik. O konuda da şikayet dilekçenizi bekliyoruz. Sonra bu dilekçenizi inceleyeceğiz" dedi.

İkili arasındaki polemik Taşcı'nın yanıt vermesiyle devam etti.

Taşcı da Şahin'in paylaşımını alıntılayarak şunları kaydetti:

Sayın Şahin; görevini yapman için bana 'şart' koşmaya değil; yalnızca bağımsız iradene ve görevini yapma cesaretine ihtiyaç vardır!

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada 2013'teki Gezi eylemlerini işaret ederek "Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, henüz başbakan olduğu dönemde, Gezi eylemlerinin devam ettiği süreçte 11 Haziran 2013 tarihli konuşmasında camide içki içildiğini öne sürmüş, hatta cuma günü görüntülerini açıklayacağız demişti. Açıklamanın üzerinden 9 yıl geçti ancak o görüntüler ortaya çıkmadı.

İddialara konu olan caminin müezzini ise "Ben camide içki içen görmedim, din adamıyım yalan söyleyemem" demişti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU