Timsahlı gölde kurtarma operasyonu: Anne ve oğlu keskin nişancıların denetiminde sudan çıkarıldı

56 yaşındaki Mario Laza kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Kurtarma çalışmaları sırasında otoban trafiğe kapatıldı (WSVN)

ABD'nin Florida eyaletinde gölete düşen iki kişiyi kurtarmak için harekete geçen dalgıçlara keskin nişancılar eşlik etti. Bir anne ve oğlunu arayan dalgıç ekibi timsahlarla dolu gölde hasar görmemek için keskin nişancıların gözetiminde kurtarma çalışmalarını yürüttü.

80 yaşındaki Nieves Matos ve 56 yaşındaki Mario Laza, Florida'nın Miami eyaletindeki bir otobanda cuma günü araçlarıyla ilerlerken direksiyon kontrolünü kaybedince yol kenarındaki göle yuvarlandı.

Kurtarma ekipleri olay yerine ulaştığında suyun timsahlarla dolu olduğunu fark etti ve olası timsah saldırıların önüne geçmek için dalgıçları destekleyecek şekilde gölün etrafına keskin nişancılar yerleştirildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olayın görüntüleri, timsahlar gölde yüzerken keskin nişancıların karınları üzerinde yatmış biçimde silahlarını suya doğrulttuğunu gösteriyor. 

Florida Otoyol Devriyesi yetkililerinden Alex Camacho, "Kontrolünü kaybeden araç devrildi ve yoldan çıkarak gölete girdi" dedi. Camacho ekibin anne ve oğlu sudan çıkarmayı başardığını söyledi. 

 

WSVN
Otoyol devriyesinin ihbarı üzerine kurtarma ekipleri olay yerine intikal etti (WSVN)

 

Yaşlı kadın sudan çıkarılır çıkarılmaz ilk yardım ekipleri suni teneffüs ve kalp masajı yaptı. Sağlık görevlileri her iki kazazedeyi de HCA Florida Kendall Hastanesi'ne sevk etti. 

 

 

Florida Otoyol Devriyesi Devriyesi ilk başta otomobilin arka kısmında çocuk koltuğu olması nedeniyle bir çocuğun da göle düşmüş olabileceği bildirmişti. Ancak yetkililer otomobilin yuvarlandığı yerde herhangi bir çocuğun suya düşmediğini doğruladı. 

 

WSVN.jpg
Kurtarma ekipleri timsah saldırısına uğramamak için geniş önlemler aldı (WSVN)

 

Arama kurtarma çalışmaları sonucunda Matos kuratıldı. Ancak oğlu Laza kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Matos ve Laza'nın akrabaları olayın ardından cenaze masraflarını karşılamak için GoFundMe'de bağış kampanyası başlattı. 

 

Independent Türkçe, The New York Post, WSVN

DAHA FAZLA HABER OKU