UEFA: Şampiyonlar Ligi finali sahte biletler yüzünden geç başladı

Paris'teki organizasyon büyük tepki topladı

Liverpool yaşananlar hakkında resmi soruşturma yapılmasını talep etti (AP)

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Liverpool ve Real Madrid arasında dün oynanan Şampiyonlar Ligi finalinin ardından maçın neden geç başladığıyla ilgili bir açıklama yaptı.

UEFA, karşılaşmanın sahte biletler yüzünden geç başladığını ve bunlarının çoğunun Liverpool taraftarına ait olduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre Fransa'nın başkenti Paris'teki Stade de France'ın turnikeleri,,sahte biletlere sahip taraftarlar yüzünden tıkandı. Böylece gerçek bileti olan kişiler de stadyuma giremedi. UEFA şu ifadeleri kullandı:

Sonuç olarak, gerçek biletleri olan mümkün olduğunca çok sayıda taraftarların/taraftarın girebilmesi için başlama vuruşu 35 dakika ertelendi.

UEFA Şampiyonlar Ligi finali, üç kez ertelenerek TSİ 22.00 yerine 22.36'da başladı.

Öte yandan polis, stadyumun önündeki kalabalığa müdahale etti. UEFA, polisin taraftarları dağıtmak için biber gazına başvurduğunu ve olaylara ilişkin polis ve Fransız Futbol Federasyonu'yla inceleme yapacaklarını bildirdi.

Öte yandan gerçek biletleri olan bazı taraftarlar stadyuma giriş yapamadı. New York Times, bir grup seyircinin QR kodların okunmasında yaşanan bir sorun sebebiyle çitleri tırmanarak koltuklarına ulaştığını yazdı.

Stadyum çevresindeki polis, kaosun sorumluluğunu Parislilere yükledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin de sahte biletleri sorumlu gösterdi.

Ancak stadyumdaki bazı gişelerin kapalı olduğunu belirten taraftarlar, organizasyon yetersizliğini eleştirdi.

Liverpool tarafından maç sırasında yapılan açıklamada girişte yaşanan sorunların ve polisin taraftarlara müdahalesinin "kabul edilemez" olduğu ve "büyük hayal kırıklığı" yarattığı kaydedildi.

Taraftarların kurduğu Avrupa Futbol Taraftarları (Football Supporters Europe) adlı dernek, "fiyaskodan" taraftarların sorumlu olmadığını savundu.

7 bin polisin görev yaptığı maçta, 75 bin kapasiteli stadyumda takımlara 20 biner bilet verildi. 12 bin bilet de diğer futbolseverler için ayrıldı.

Kalan biletlerse ulusal dernekler, sponsorlar, yayıncılar ve UEFA'nın resmi ağırlama programına dağıtıldı.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvasında 2021-2022 sezonu finalinde, İngiltere ekibi Liverpool'u 1-0 mağlup eden İspanya temsilcisi Real Madrid, kupanın sahibi oldu.

 

Independent Türkçe, AFP, New York Times

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU