ABD'de sıradışı polis skandalı: "Yardım için çağrıldığı evde mastürbasyon yaptı"

San Jose Polis Teşkilatı'nda başka suçlardan ötürü iki memur hakkında daha inceleme yürütülüyor

Polis memuru hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir (Santa Clara County)

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yardım için çağrılan bir polis memurunun gittiği evde mastürbasyon yaparken yakalanmasının ardından hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı. 

Yetkililerin perşembe yaptığı açıklamada Kaliforniya'nın San Jose şehrinde görev yapan 32 yaşındaki Matthew Dominguez'in 21 Nisan'da yaşanan olayda iki kadının karşısında mastürbasyon yaptığı bildirildi. 

Santa Clara County'nin Bölge Savcılığı kadınların "şoke olup korktuğunu" ve evdeki diğer iki erkeğin yanına koştuğunu söyledi. İddiaya göre erkeklerden biri de Dominguez'in kendisini teşhir etmesine kısmen tanık oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu davranışın "rahatsız edici" olmanın ötesine geçtiğini belirten Bölge Savcısı Jeff Rosen, "Kolluk kuvvetleri terörize etmek, sarsıntıya uğratmak ya da yeni kurbanlar yaratmak için değil, mağdurlara yardım etmek için evlerimize gelir" dedi. 

Yetkililerin aktardığına göre Dominguez, akıl hastası bir aile üyesinin saldırganlaşması üzerine çağrılmıştı. Açıklamada Dominguez'in mastüsbasyon yapmadan önce diğer iki polis memurunu akıl hastası kişiyi bulmak için gönderdiği belirtildi. 

San Jose Polis Teşkilatı'nda 4 yıldır çalışan Dominguez, hakkındaki soruşturma tamamlanana kadar idari izne çıkarıldı. Polis memuru bir yıl hapis cezası alabilir ve suçundan ötürü 10 yıl boyunca denetim altında tutulabilir. 

Aynı departmanda çalışan başka iki polis hakkında da yakın zamanda inceleme başlatılmıştı. Polislerden birinin bir kaçırılma ihbarına sarhoş yanıt verdiği, diğerininse kendisine istihbarat sağlayan bir kadına metamfetamin piposu verdiği iddiası problem yaratmıştı. 

NBC Bay Area'ya konuşan hukuki analist Steven Clark, arka arkaya yaşanan olayların toplumda kolluk kuvvetlerine yönelik güvensizliği tetikleyeceğini söyledi. 

 

Independent Türkçe, The New York Post, CBS

DAHA FAZLA HABER OKU