Kılıçdaroğlu: Canan cesurdur, Canan bizimdir

Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, "Sen iki yüzlüsün, fırsatçısın, bir zorbasın" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında onanan Yargıtay kararın ardından açıklama yaptı. 

Kaftancıoğlu için, "Canan cesurdur, Canan bizimdir" ifadelerini kullanan CHP lideri, "Erdoğan’a sesleniyorum; sen iki yüzlüsün, fırsatçısın, bir zorbasın" dedi. 

"Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Bunu bir an bile aklından çıkarma" şeklinde konuştu. 

Mitingin adresi Bursa yerine İstanbul

Kılıçdaroğlu, "21 Mayıs'ta Bursa'da miting yapacaktık. Mitingin adresi artık İstanbul'dur" bilgisini paylaştı. 
 
Erdoğan'a: Yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun
 
CHP lideri şunları kaydetti:
 

Bu ülkenin insanları için her bir vatandaşın onuruyla ve özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacağız. En karanlık anın, şafağa en yakın zaman olduğunu biliyoruz. Hep birlikte seslendiriyoruz. Erdoğan, biz göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyiye gideceğini, bu zulmün de son bulacağını, bir kez daha huzur ve sükunetin bu ülkeye geri geleceğini hepimiz biliyoruz. Bütün bu acımasızlıklar senin zayıflıklarından doğuyor. Sen zayıfsın, biz güçlüyüz, sen sırça köşkünde yaşayacaksın, biz omuz omuza gelen bir halkız. Cezalandırmaya çalıştırdığın Canan'ın arkasında koca bir halk var. Bunu bir an bile aklından çıkarma. Unutma Erdoğan, bugün Canan nezdinde vücut bulan halkın sesi, halkın iradesi senden büyüktür. Canan, yüreklidir, Canan cesurdur, Canan bizimdir. Herkes duysun. 21 Mayıs günü Bursa'da miting yapacaktık. Buradan duyuruyorum artık mitingin adresi Bursa değil, İstanbul'dur. İstanbul'da yapacağız. Hiç endişe etmeyin, zalimin zulmü karşısında asla geri adım atmayacağız. Yüreğimizle, aklımızla, mantığımızla ve halka duyduğumuz sevgiyle yolumuza devam edeceğiz. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU