Bahçeli: Suriye Devlet Başkanı’nın ilan ettiği af önemlidir, hükümetin uygulayacağı her politikayı destekleyeceğiz

“Türkiye yol geçen hanı, göçmen ve sığınmacı kampı değildir. Sığınmacı meselesi, ülkemizin yumuşak karnı haline gelmiştir”

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sığınmacılar üzerinden yaşanan tartışmalara ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Suriye Devlet Başkanı" olarak andığı Beşar Esad'ın ilan ettiği genel affı hatırlattı. Bu affın "Türkiye'de bulunan sığınmacıların geri dönüşleri için kolaylaştırıcı olacağını" söyleyen MHP lideri, "Bu kapsamda hükümetin uygulayacağı her politikayı destekleyeceğimiz bilinmelidir" dedi.

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısı yaptığı konuşmada ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz çıkarmasına tepki gösterdi. İBB Başkanı'nın bu gezi ile "görevine layık olmadığını ispatladığını" öne sren MHP lideri, özetle şu ifadeleri kullandı: 

İBB Başkanı’nın bayramda Karadeniz turuna çıkıp Trabzon ve Rize’de belediye bütçesiyle dar katılımlı mitingler düzenlemesi, ortamı tekrar kızıştırmış, 6+1 formatlı masaya baskı kurmuştur. Bizim anlayamadığımız can alıcı husus, bu belediye başkanın hangi şehrimizin siyasi sorumluluğunu üstlenmiş olduğudur. Otobüse doldurduğu gazetecilerle bu belediye başkanı nereye gidiyor? Merak içerisindeyiz. Vız gelecek tırıs gidecek şahıs İmamoğlu’dur. Görevine layık olmadığını ispatladı. İstanbul ziyan edilmiştir, kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Bu ayıbın kara lekesi hem belediye başkanının hem de parti yönetiminin anlına kazınmıştır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sığınmacı tartışması

Türkiye'deki sığınmacılar konusunda yaşanan tartışmaları değerlendiren Bahçeli'nin bu konudaki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Huzurumuzu kaçırmak ve kavgaya hapsetmek için faal halde bulunan odaklar, bayramda su üstüne çıktılar. Türkiye’de bulunan yabancılarla ilgili duygusal tonu ağırlıklı, tepkisel yönü baskın, provokasyon yönü yüksek gerçek dışı iddialar, çarpıtılmış haber ve iddialar sosyal medya kanalıyla servis edilmiştir. Sığınmacı meselesi, ülkemizin yumuşak karnı haline gelmiştir.

Türkiye yol geçen hanı, göçmen ve sığınmacı kampı değildir. Anadolu coğrafyasına mühür vuran aziz milletin demografik özellikleri korunmalıdır. Bunlara titizlik gösteriyorken yabancı düşmanlığını ve ırkçılığını teşvik eden çevrelerin söz, yazı, açıklama ve tuzaklarına uyanık olmak şarttır.

Bazıları sığınmacı sayısını 8-10 milyon olarak iddia ediyor. Bunların hepsi palavradır. Devletin kayıtları ortadadır. Ülkemizde 5 milyon 500 bin 690 yabancı bulunmaktadır. Türkiye genelinde sığınmacı sayısı 4 milyon 82 bin 693'tür. Suriyeli sığınmacı sayısı da 3 milyon 762 bin 686'dir. Sukunet sağlanır sağlanmaz ülkelerine dönüşleri hepsinin rızası ile hayata geçirilmelidir.

Suriye Devlet Başkanı’nın ilan ettiği genel af kararı mühim, geri dönüşleri kolaylaştırıcı bir gelişmedir. Bu kapsamda hükümetin uygulayacağı her politikayı destekleyeceğimiz bilinmelidir.

MHP lideri, sözlerinin devamında "Hiçbir sığınmacıyı, hiçbir masumu elinde hançerle bekleyen cellatlara teslim edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Özdağ'a tepki

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kendisine "hayvandan aşağı" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı tartışmaya da değinen MHP lideri şunları kaydetti:

İçişleri Bakanımızın hedef alınması, milletimizde haklı bir tepkiye yol açmıştır. Terörle mücadelede büyük başarısı olan bir bakanın ve onun şahsında hükümeti, parmak sallayarak tehdit etmek utanç verici bir alçalma halidir.  İçişleri Bakanlığı’nın önüne gelenler, Türkiye’nin önünü kesmek isteyenlerdir, terörün ömrünü uzatmak için çırpınanlardır.

İçişleri Başkanımıza ve Milli Savunma Bakanımıza saldırıya geçenlerin karşısında MHP vardır. İçişleri Bakanımıza saldırmak su katılmamış edepsizliktir, densizlik, edepsizliktir. Sayın Bakana ismiyle hitap etmek devleti ayaklar altına almak demektir.

Bugüne kadar İçişleri Bakanlığı önünde eylem yapmak, olay çıkarmak sadece ve sadece teröristlerin gayesi olmuş, çok şükür bunda da muvaffak olamamışlarıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU