Adliyede sendikalar arasında gerginlik savcılığa taşındı

Memur-Sen üyelerine "sendikadan istifa edin seçimden sonra başınız sıkıntıya girer" dendiği iddiası için suç duyurusunda bulunuldu

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Bursa Adliyesi'nde örgütlenen Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir suç duyurusunda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sendikanın dilekçesinde, Bursa'daki adliyelerde çalışanların haklarını korumak, çalışma barışını, huzurunu, idare ile çalışanlar arasında koordinasyonu sağlamak üzere yetkili sendika olarak çalışıldığı kaydedilerek, son günlerde Bursa Adliyesi'nde "bazı sendikalar" tarafından birimlerin ziyaret edildiğini ve sendikal amacın dışında söylemler gerçekleştirildiği savunuldu.

Dilekçede şunlar söylendi:

"Sendikaların kuruluş amacından uzaklaşarak, Memur-Sen Bursa Adliye Şubesi üyelerine yönelik olarak 'Memur-Sen'de ne işiniz var, hükümet gidici, hükümet gittikten sonra başınız sıkıntıya girer' söylemleriyle sendikamız üyelerini seçimler üzerinden korkutarak istifaya zorladıkları anlaşılmaktadır. Bu tarz söylem ve tavırların yoğunlaştığına üzülerek tanıklık etmekteyiz. Bu tarz yaklaşımlarla sendikal çalışmalar dışına çıkarak söylem/eylem ve faaliyet yürüttükleri anlaşılmaktadır."

"Sendikamızın üyeleri siyasi parti üyesi gibi lanse edilmeye çalışılıyor"

Dilekçede iddia edilen faaliyetlerle sendikal çalışma zeminini siyasi karşıtlığına dönüştürülmeye çalışıldığını ifade eden Büro Memur-Sen, "Üyelerimizi siyasi partinin üyeleri gibi lanse etmenin/yaftalamanın anayasamız ve kanunlarımız uyarınca suç teşkil ettiği açıktır" denildi.

Savcılığın bu konuyla ilgili re'sen işlem başlatmasını talep eden sendika, konunun hassasiyeti gereği bütün personele bildirim yapılmasını da istedi.

Dilekçede, adliye personeline "Hükümet gittikten sonra sıkıntıya girersiniz, Memur-Sen'den istifa edin" diye telkinde bulunan sendikanın hangisi olduğuna yönelik bir bilgi verilmese de Independent Türkçe'nin ulaştığı adliye kaynakları o sendikanın Adalet Büro-Sen olduğunu öne sürdü. 

Herhangi bir konfederasyona bağlı olmayan Adalet Büro-Sen, sadece adliyelerde örgütlenen bir yapı. 

Hedefteki sendika ne diyor?

Adalet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ekinci, sendikalarının hiçbir siyasi örgütlenmenin arka bahçesi olmadığını söyleyerek, "Elbette üyelerimizin siyasi görüşleri olabilir ama sendika olarak siyasetten tamamen bağımsız bir şekilde faaliyet gösteriyoruz" dedi. 

Söz konusu dilekçede herhangi bir sendika ismi geçmediğini kaydeden Ekinci, "Eğer böyle bir şeyden şüpheleniliyorsa sendika ve kişi isminin açıkça yazılması gerekir. Bizim hiçbir temsilcimiz böyle bir söylemde bulunmaz. Son dönemde üye sayısı düşen bir sendikanın propagandası. Bunun iddiadan öte bir tarafı yok, iddia sahibi de bunu ispatla yükümlüdür" ifadelerini kullandı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU