ABD Gizli Servisi görevden ayrıldığından beri Trump'ı korumak için en az 1,3 milyon dolar harcamış

Rakam yalnızca Trump'ın Florida ve New Jersey'deki evleri arasındaki otel ve ulaşım masraflarını kapsıyor

(AFP)

Yeni açıklanan rakamlar Gizli Servis'in, görevden ayrıldığından bu yana geçen 12 ayda Donald Trump'ı korurken otel ve ulaşım masraflarına 1,3 milyon dolar harcadığını ortaya koydu.

The Daily Beast, eski başkan New Jersey ve Florida'daki evleri arasında seyahat ederken federal güvenlik ekibinin otellere 788 bin 286 dolar, kiralık arabalara, uçuşlara ve tren seyahatlerineyse 550 bin doların biraz altında harcama yaptığını gösteren belgeler elde etti.

The Daily Beast'in haberine göre maaşlar ve diğer harcamalar hesaba katıldığında eski başkanı korumanın toplam maliyetin çok küçük bir kısmına tekabül eden bu miktar, Trump'ı korumak için görevlendirilen personel sayısı hakkında bilgi de vermiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Washington Post'un geçen yıl ortaya çıkardığı, Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago kulübünde Gizli Servis ajanlarına gecelik yaklaşık 400 dolar fiyat vermesiyle oluşan 40 bin doları aşan meblağ da bu rakama dahil değildi.

Güvenlik ve gizlilik endişeleriyle birçok ayrıntıya yer verilmezken The Daily Beast, eski başkan Palm Beach'teki özel kulübündeyken bazı Gizli Servis ajanlarının Hilton, Marriott ve Homewood Suites'te kalmayı tercih ettiğini bildirdi.

Kamuoyuyla paylaşılan belgelerde Mar-a-Lago'daki başka herhangi bir harcamanın ayrıntıları veya eski başkanla birlikte özel jetinde uçmak için Trump Organization'ın ajanlardan ne kadar ücret talep ettiğine yer verilmedi.

The Independent, harcamalar hakkında daha fazla ayrıntı için Gizli Servis'le temasa geçti fakat henüz yanıt alamadı.

Gizli Servis tüm eski başkanlara hayatlarının geri kalanı süresince bir güvenlik ekibi tahsis ediyor.

Trump görevden ayrılmadan önce alışılmadık bir adım atarak 5 yetişkin çocuğunun hepsine ve aralarında Steve Mnuchin ve Mark Meadows'un da olduğu üç eski üst düzey yetkiliye 1,7 milyon dolar maliyetle 6 ay daha ücretsiz koruma sağlamıştı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU