Fehmi Koru: Ekonomi ile ilgili "müjdeleri" Erdoğan açıklamasın, alkışlanmıyor ve bu da iyi olmuyor

"Aksi halde, her yeni açıklama, TL’nin değerini kaybetmesine yol açtığı için ekonomideki sorunların katlanmasını getiren ‘faiz’ konusundaki ısrarı hatırlatıyor"

Fotoğraf: AA

Gazeteci Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alkış sitemini yazdı.

Koru, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın dünkü kabine toplantısının ardından kendisini dinleyen kişilere  “O kadar müjdeler verdik, alkış yok” dediğini hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Nasıl alkışlasın insanlar"

Erdoğan’ın “müjde” olarak duyurduğu şeylerin geçmişte alınan, bizzat kendisi tarafından duyurulan kararlar ile ilgili düzeltmeler olduğuna dikkati çeken Koru, şunları yazdı:

Bu açıklama da daha önceki açıklamaların yanlışını ortadan kaldırma amaçlı. En çarpıcı örnek elbette ekonomi alanından… Geçen yılın son günü bir dizi zam kararı açıklandı. En önemlileri elektrik ve doğalgaza getirilen zamlardı. Evinde elektriği 150 kw üzerinde kullananlar için yüzde 127’yi bulan zam öngörülüyordu.  Zamlı faturalar gelmeye başlayınca toplumdan homurtular yükselmeye başladı.

Bir önceki bakanlar toplantısında düzeltmeye gidilmiş, sonrasında en düşük tarife için konulmuş sınırın 150 kw’a yükseltildiği açıklanmıştı. Dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan o tarife sınırının yeniden değerlendirileceğini duyurdu. Yeniden değerlendirmede bir sonuca varılabilseydi dün açıklanırdı; açıklanmadığına göre, iyileştirme yönünde henüz bir formül bulunmadığı anlaşılıyor. Nasıl alkışlasın insanlar “Yeniden değerlendireceğiz” düz açıklamasını… Herkesi tatmin edecek çözüm muhalefetin talebidir: Zamların bütünüyle geri alınması…

Doğalgazda da durumun farklı olmadığını işaret eden Koru, şu görüşünü dile getirdi:

Diyeceğim şu: Bundan böyle alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan değil, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü veya iletişim sorumlusu açıklasın. Hiç değilse ekonomiyle ilgili olanları. Aksi halde, her yeni açıklama, TL’nin değerini kaybetmesine yol açtığı için ekonomideki sorunların katlanmasını getiren ‘faiz’ konusundaki ısrarı hatırlatıyor. Neden böyle bir tavsiyede bulunduğum herhalde anlaşılmıştır.

 

fehmikoru.com, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU