Yüzlerce köpekbalığı birlikte yüzerken görüntülendi

Bu köpekbalığı türü genellikle insanlar için tehlikeli kabul edilmiyor. Uzmanlar, gözlemin sağlıklı balık popülasyonlarına işaret ettiğini söylüyor

ABD'nin Teksas eyaletindeki Port O'Connor yakınlarında kaydedilen bir videoda yüzlerce spinner köpekbalığı görüntülendi.

Köpekbalıklarına mahsus çok şeritli bir otoyolda gibi görünen balıkların "devasa topluluğunun" Teksas Parklar ve Yaban Hayatı Vakfı ile Kıyı Muhafaza Derneği tarafından oluşturulan yapay resiften hızla geçtiği görülüyor.

Yüzücüler ve sörfçüler için şaşırtıcı bir buluş olsa da keşfi yapan Olta Balıkları Bilim ve Koruma Merkezi bunun sular için harika bir haber olduğunu söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grubun Facebook hesabında "Bu tip toplanmalar nadirdir ve bölgede sağlıklı balık popülasyonları olduğuna işaret eder" ifadelerine yer verildi.

Olta Balıkları Bilim ve Koruma Merkezi, videoda parıldayan gri köpekbalıklarının "hiçbir yırtıcı davranış sergilemediğini" belirtiyor. Görüntülerde avcı balıklar, Jack Crevalle balıklarıyla iç içe hızla yüzüyor.

Florida Doğa Tarihi Müzesi'ne göre spinner köpekbalıkları genellikle insanlar için tehlikeli görülmese de dünya genelindeki kayıtlarda insanlara yönelik 16 sebepsiz saldırı bulunuyor.

Dişleri ısırmak yerine kavramak için tasarlanmış spinner köpekbalıklarının insanlara yönelik saldırılarının hiçbiri ölümle sonuçlanmadı.

Keeping It Real projesinin kapsamında olan iki yapay resif, Port O'Connor sahilinin yaklaşık 10 km açığında Meksika Körfezi'nde bulunuyor. Resifler bölgedeki deniz yaşamını artırmaya ve çeşitli deniz canlılarını çekmeye yönelik bir koruma çabasının parçası.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU