Ersan Şen: Atatürk'ün adını ağzına salavatla alacaksın

Hukukçu Ersan Şen, Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına yönelik düzenlenen saldırıya tepki gösterdi

Prof. Dr. Ersan Şen, Samsun'da Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına yönelik düzenlenen saldırıya tepki gösterdi / Ekran Görüntüsü: Habertürk TV

Samsun'da iki zanlının Atatürk Anıtı'nı halat bağlayarak yıkmaya çalışmaları, Habertürk'te Serap Belet'in sunduğu Prof. Dr. Selami Kuran, Avukat Serkan Toper, Avukat Rezan Epözdemir ve Prof. Dr. Ersan Şen'in konuk olduğu "Olaylar ve Görüşler" programında masaya yatırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Programda yaşanan olaya tepki gösteren Prof. Dr. Ersan Şen, "Trablusgarp, iki Balkan savaşı, Çanakkale'de Anafartalar kahramanı, Kafkas Cephesi'nde, Sina'da Filistin Cephesi'nde, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkıp oradan başlattığı milli mücadele… Bahsettiğin adam bu. Bunu harcarken dikkatle harcayacaksın. Adını da ağzına alırken salavatla alacaksın" ifadelerini kullandı.

"Hz. Peygamber veya sahabe yerine koymuş değilim"

Prof. Şen, programın reklam arasından sonra yaptığı açıklamasında ise kullandığı ifadeler hakkında, şu açıklamayı yaptı:

Mustafa Kemal Atatürk'ün adını salavatla ağzınıza alın derken ona verilen kıymete atıf yaptım. Yoksa onu Hz. Peygamber veya sahabe yerine koymuş değilim. İnsanlar cımbızla çekip farklı anlamlar yüklemesin. Yükleseler de yüklesinler, İsteyen istediği yere çeker. Siz benim kimle ilgili ne konuştuğuma bakın, içinden cımbızla alarak değil

Samsun'da vatandaşlar Atatürk Anıtı'ndaki nöbetini sürdürüyor

Öte yandan Samsun'da 2 zanlının Atatürk Anıtı'nı halat bağlayarak yıkmaya çalışmalarına tepki amacıyla vatandaşlar, anıt önünde bekleyişlerine devam ediyor.

Atatürk Parkı'nda yer alan anıt önü ve çevresinde toplanan sivil toplum kuruluşu üyeleri ile çevre illerden gelen vatandaşların bekleyişi sürüyor.

CHP Gençlik Kolları üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'ndan Atatürk Onur Anıtı'na kadar yürüyerek Atatürk posteri açtı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özgür Kahraman, anıt önünde yaptığı açıklamada, CHP gençlik örgütleri olarak Samsun halkının onurlu duruşu, iradesiyle dayanışmaya geldiklerini söyledi.

Kahraman, "Samsun halkının yurtseverliğine, Atatürk'e olan sevgisine sevgi katmaya geldik. Bu tür anıtlara daha önce de saldırılar oldu. Yakılmak, yıkılmak istendi ama bu milletin gönlünden Mustafa Kemal Atatürk sevgisini koparmayı başaramadılar. Bu milleti Atatürk'ün yolundan alıkoymayı başaramadılar" diye konuştu.

Heykeli yıkmaya çalışan 2 kişi tutuklandı

Samsun'da 3 Şubat'ta Atatürk Anıtı'nı halat bağlayarak çekmeye çalıştıkları gerekçesiyle yakalanan B.F. ile C.F, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU