RTÜK'ten TELE1 ve FOX TV'ye ceza

Tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ın konuk olduğu TELE1'e ve Ana Haber Sunucusu Selçuk Tepeli'nin açıklamaları nedeniyle de FOX TV'ye ceza geldi

Fotoğraf: AA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ın konuk olduğu TELE1'in Demokrasi Arenası’na 5 hafta program durdurma ve yüzde 5 para cezası verdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve Kabaş'ın tutuklanmasına tepki gösterilen ikinci yayın için de yüzde 3 ek para cezası daha verildi.

Ayrıca FOX TV Ana Haber Sunucusu Selçuk Tepeli'nin açıklamaları nedeniyle de FOX TV'ye de yüzde 3 para cezası verildi.

Konuralp duyurdu

Cezaları duyuran RTÜK üyesi Okan Konuralp sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şunları kaydetti:

RTÜK, “Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiği; nefret duyguları oluşturduğu” iddiasıyla Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası’na 5 hafta program durdurma ve %5 para cezası erildi. Ceza, yorumları nedeniyle tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş’ın konuk olduğu program için…

RTÜK Başkanı'nın açıklamaları ile Kabaş’ın gözaltına alınmasına gösterilen tepkilere sahne olan ikinci yayın nedeniyle de yayıncı kuruluş TELE1’e ek olarak % 3 para cezası daha verildi.

RTÜK Başkanı Şahin'in basın etiğine uymamakla itham ettiği Selçuk Tepeli’nin yorumları gerekçe gösterilerek Fox için de % 3 para cezasına hükmedildi.Sezen Aksu'nun yorumladığı Kemal Burkay'ın dizelerine atfen son sözüm:Hiç merak etmeyin! İklim değişecek, Akdeniz olacak. Gülümseyin!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU