Coldplay son albümünü 2025'te çıkaracak

İlk albümünü 2000'de çıkaran Coldplay, eğer son albümlerini 2025’te çıkarırsa bu 25’inci yıl albümü olarak kayıtlara geçecek

İlk albümünü 2000'de çıkaran Coldplay, bugüne kadar 9 albüm yaptı / Fotoğraf: Reuters

 İngiliz rock grubu Coldplay, 2025'te son albümünü çıkaracak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grubun solisti Chris Martin, BBC Radio 2'ye verdiği röportajda, son müzik kaydını 2025'te çıkaracaklarını daha sonrada sadece turne düzenleyeceklerini aktardı.

Martin, grubun iş birliği yapabileceğini belirterek, "Ancak Coldplay'in albüm kataloğu 2025'te sona erer" ifadesini kullandı.

İlk albümünü 2000'de çıkaran Coldplay, eğer son albümlerini 2025'te çıkarırsa bu 25'inci yıl albümü olarak kayıtlara geçecek.

Sahnede piyanıoya Türk bayrağı asmıştı

Coldplay, 2016 yılında Almanya'nın başkenti Berlin'de verdiği konserde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısını unutmamıştı. Grubun solisti Chris Martin, 'Everglow' şarkısının öncesinde piyanosuna bir Türk bayrağı sermiş ve  

"Şimdi çalacağımız şarkının adı Everglow. Bu şarkıyı İstanbul'daki, Türkiye'deki herkese göndereceğiz. Ve şunu demek istiyorum: 'Merhaba efendim'... Ve piyanonun üstüne Türk bayrağı asıyoruz ve onlara sevgilerimizi yolluyoruz" demişti.

cris.jpg
Fotoğraf: Twitter

 

Grubun 9 albümü var

Yıllar içinde Coldplay dokuz stüdyo albümü çıkardı, son albümü Music of the Spheres, Ekim 2021'de çıktı.

Grup, Mart 2022'de Music of the Spheres Dünya Turnesi'ne çıkacak. Coldplay, en son 2017'de A Head Full of Dreams adlı turneye çıkmıştı.

Bugüne kadar Türkiye'de hiç konser vermeyen grubun Türkiye'de de konser vermesi için Change.org'da imza kampanyası da yapılmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU