Avukatlar Öcalan'ın mesajını açıkladı: HDP şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmelidir

Asrın Hukuk Bürosu avukatları Öcalan'ın 18 Haziran'daki mesajını sosyal medyadan duyurdu

Asrın Hukuk Bürosu'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda Abdullah Öcalan'ın 18 Haziran'da kaleme aldığı mesaj paylaşıldı. 

Öcalan mesajında HDP'nin tarafsız çizgisinde ısrar etmesi gerektiğini söyledi:

Önümüzdeki dönemde gerek iç toplumsal gerek bölgesel ve küresel sorunların daha da aağırlaşacağını gözüönünde bulundurularak bu üçüncü yol tavrının korunması büyük bir önem ve anlam ifade etmektedir. Bu çerçevede HDP'de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik ittifakın önemi ve tarihsel anlamı mevcut ikilemlere kendini angaje etmemesi ve şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir. 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avukatların açıkladığı mesajdaki ifadeler dün Ali Kemal Özcan tarafından kamuoyuna duyurulan mesajla örtüşüyor. 

İki mesajda da Öcalan HDP'ye seçimde tarafsız kalması çağrısı yapıyor. 

Ancak Twitter hesabındaki paylaşımda yer alan Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının açıklamasında Öcalan'ın bu değerlendirmesinin HDP tarafından tartışılmasını istediği şu cümlelerle belirtildi:

Sayın Öcalan HDP'de vücut bulan demokratik ittifak anlayışının güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmaması gerektiğini ifade ederken toplumsal uzlaşıyı kastettiğini, kutuplaşmaya, ikili duruma tuz biber olunmaması gerektiğini söylemiştir. Kutuplaşma siyasetinin hakaret söylemleri ve demagojiyle bir çatışma ve savaş siyaseti olduğunu HDP'nin kendi yolunu koruması gerektiğini düşünmektedir. Bu hususların HDP ile görüşülmesini ve tartışılmasını söylemiş, bununla birlikte siyasi bir parti olarak HDP'nin çalışmalarını HDP'nin kendisinin yaptığını ve kararlarını da HDP'nin vereceğini belirtmiştir. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU