Instagram fenomeni, narsisizmi yüzünden partnerlerini nasıl aldattığını anlattı

Kanika Batra sadakatsizliğin kendisini suçlu hissettirmediğini söyledi

Kanika Batra'ya narsisistik kişilik bozukluğu teşhisi kondu (YouTube/KanikaBatra)

Narsisistik kişilik bozukluğundan (NKB) mustarip bir kadın, rahatsızlığının eski partnerlerini defalarca aldatmasına nasıl yol açtığını anlattı.

Avustralya'nın Sidney kentinde yaşayan 25 yaşındaki Kanika Batra, "kendini nasıl onaylayacağını bilmediği" için başkalarının onayına ve övgüsüne bağımlı hale geldiğini söylüyor.

Instagram'da 180 binden fazla takipçisiyle bir sosyal medya fenomeni ve model olan Batra, SBS Insight'a bu rahatsızlığın eski partnerlerindense başka kişilerde onay aramasına neden olduğunu söyledi.
 


Batra'ya, kişinin başkaları hakkında düşünme ve onları algılama şeklini etkileyen bir rahatsızlık olan antisosyal kişilik bozukluğu (ASKB) teşhisi de kondu.

ASKB'den mustarip kişiler empati ve suçluluk duygusundan yoksun olabiliyor, bu da Batra'nın herhangi bir pişmanlık hissi duymadan partnerlerini aldatmasına izin verdi.

Batra, "O kişiye bu tür bir önem vermiyordum çünkü başka biriyle görüşmek bana kötü hissettirmemişti" dedi.

Bana suçlu hissettirmedi. Birine ihanet ettim diye eve gidip uyuyamama gibi bir şey yaşamadım. Bizim için böyle kısımları göz ardı etmek [ve] hayatı bölümlere ayırmak daha kolay.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Krallık'ta tam olarak kaç kişinin NKB'den mustarip olduğuna dair herhangi bir veri bulunmasa da Royal College of Psychiatrists (Kraliyet Psikiyatristler Üniversitesi) ülkedeki her 20 kişiden birinde bir tür kişilik bozukluğu olduğunu tahmin ediyor.

Dışarıdan onay alma ihtiyacına dair açıkça konuşan Batra, sosyal medyadaki olumlu yorumların kendisini iyi hissettirdiğini ama bu hislerin "tamamen anlık" olduğunu anlattı. Batra, "Bu hisler uzun süre devam etme eğiliminde değil" diye ekledi.

Fakat birileri bana hakaret etmeye başlarsa bunlar gerçekten anlatamayacağım kadar canımı yakıyor.

 

 

Narsisizmimi besleyen malzemenin tükendiğini hissedince bazen mantıksız tepkiler veriyorum. Başkalarının beni onaylamasına o kadar alıştım ki kendimi nasıl onaylayacağımı bilmiyorum.

NKB ve ASKB teşhisi konduğundan beri psikiyatriste giden Batra'nın şu anda kendini adadığı bir ilişkisi var.

Asıl fark şu ki şimdi partnerime gerçekten saygı duyuyorum.

Kendi ihtiyaçlarım kadar onun ihtiyaçlarının da karşılanması gerektiğini gerçekten anlıyorum.

Kendi deneyimlerini paylaşmanın bu rahatsızlıklara dair farkındalık yaratacağını ve bunlardan etkilenen diğer kişilere fayda sağlayabileceğini umut eden Batra, eskiden partnerlerinin sevgisini "aşk bombardımanı" denen eylemle kazandığını söyledi.

Aşk bombardımanı narsisist kişinin karşısındakinin sevgisini büyük jestler yaparak, aşırı ilgi göstererek, karşı tarafın kişiliğinin ve davranışlarının belirli yönlerini taklit ederek kazandığı bir tür manipülasyon.

Batra, "Kendimizi bu şekilde nasıl kontrol edeceğimizi gerçekten bilmiyoruz. Bu yüzden yaptığımız tek şey karşı taraf hakkında her şeyi öğrenmek için ona mesaj göndermek ve her zaman onu görmek istemek oluyor" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU